Ambasadorul în Finlanda, Cătălin Avramescu, este chemat în ţară de Titus Corlăţean pentru explicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat aseară la un post de televiziune că îl cheamă în ţară pe ambasadorul în Finlanda, Cătălin Avramescu, pentru explicaţii, întrucât a cerut renunţarea la comunicarea pe cifru şi s-a opus trimiterii de către Guvern a unui ataşat pe probleme de muncă.

„O cerere din partea ambasadorului de a renunţa la comunicarea pe cifru, de exemplu, m-a uimit. Înseamnă fie că nu are obiectul muncii şi nu are ce face şi nu are ce scrie. În orice capitală europeană pot apărea lucruri pe care nu le dai în clar, pe inforgramă, le dai pe un cifru. Şi atunci are o mare problemă profesională. Şi o altă chestiune, care iarăşi m-a uimit: s-a opus la trimiterea ataşatului de muncă din partea Guvernului României. Ministerul Muncii a decis că avem nevoie, avem probleme cu românii de acolo, trebuie să fie un om, aşa cum există şi în alte capitale europene, care să se ocupe de reinserţia socială, de relaţia cu autorităţile respective, pe problemele sociale, muncă. Or, nu avea competenţa să îndrăznească să se opună la aşa ceva“, a afirmat Corlăţean, subliniind că, în ceea ce priveşte activitatea lui Avramescu, nu are semnale neapărat încurajatoare profesional.

Ministrul a mai spus că o astfel de capitală trebuie tratată profesionist din punctul de vedere al reprezentării diplomatice


„În Finlanda avem o capitală importantă, unde avem părţi bune, dar avem şi dificultăţi, gen mai avem conaţionali care mai sunt pe acolo şi generează nişte reacţii din partea finlandezilor. Mai e şi o atitudine constantă - în ultima vreme nu atât de vizibilă - pe chestiunea legată de Schengen. Or, o astfel de capitală trebuie tratată profesionist din punctul de vedere al reprezentării diplomatice. Şi de acolo ne-au venit cel puţin câteva chestiuni care m-au uimit profesional“, a spus Corlăţean, precizând că problema va fi clarificată rapid.

„Avem o problemă pe care o vom clarifica foarte rapid, pentru că îl voi invita pe domnul ambasador să vină puţin acasă, să discutăm modul în care îşi îndeplineşte mandatul de reprezentare a intereselor României", a spus Corlăţean.

Cătălin Avramescu, apropiat şi susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale înainte de a deveni ambasador în Finlanda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite