Alegeri prezidenţiale 2014. Tăriceanu s-a împiedicat de-o ghindă şi a rămas fără partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele unui partid inexistent FOTO Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele unui partid inexistent FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu poate înregistra Partidul Liberal Reformator până la alegerile prezidenţiale din noiembrie, cel puţin asta reiese din decizia Tribunalului Bucureşti.

Motivarea instanţei, dată publicităţii de site-ul stiripesurse.ro, arată că Tribunalul a respins modificările Statutului, operate la Congresul Partidului Naţional al Mediului. Printre modificări se număra şi schimbarea numelui PNM în Partidul Liberal Reformator.

Concret, pentru că procedura de înregistrare a unui nou partid dura prea mult, Tăriceanu a decis să preia un partid neparlamentar: Partidul Naţional al Mediului. La Congresul de la începutul lunii august, membrii formaţiunii au decis schimbarea numelui în PLR şi, odată cu asta, au stabilit şi modificarea siglei. Iniţial, semnul de identificare a Partidului Naţional al Mediului era o ghindă, însă Tăriceanu a vrut, pentru un partid care îşi asuma valorile liberale, un vultur. Aşadar, a fost inclusă în statut şi această modificare.

În motivarea Tribunalului Bucureşti se arată, însă, că modificarea siglei este interzisă cu şase luni înainte de organizarea alegerilor prezidenţiale, potrivit Legii 14/2003 a partidelor politice.

“Celelalte modificări ale statutului nu pot interveni în lipsa elementelor care să definească, în acord cu dispoziţiile art.5 din Legea nr. 14/2003, PLR, care poate dobândi identitate numai după momentul în care poate avea un semn permanent”, se arată în motivare.

Dacă decizia rămâne definitivă, aleşii locali care au plecat din PNL pentru a se înscrie în formaţiunea lui Tăriceanu riscă să îşi piardă mandatele, fiindcă s-au înscris într-un partid invalidat.

Alegeri prezidenţiale 2014. Duelurile electorale, câştigate prin neprezentare: de ce au fugit candidaţii de TVR

ABANDON Primele runde ale dezbaterilor între candidaţii la alegerile prezidenţiale au debutat cu absenţe nemotivate.Dintre cei şase prezidenţiabili invitaţi, doar trei au binevoit să apară în carne şi oase, în timp ce restul şi-au trimis reprezentanţi.

Călin Popescu Tăriceanu, o viaţă de revistă

Preşedinte al Senatului şi candidat la alegerile prezidenţiale din partea unui partid care a reciclat liberali, Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu (62 de ani) a rămas întipărit în conştiinţa colectivă drept premierul bileţelului roz, liberal cu simpatii de stânga, mire de cinci ori şi colecţionar de cai-putere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite