Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei:  Felicitări, Iohannis! Ne-am reunit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Macovei, prezidenţiabil în turul I al alegerilor prezidenţiale, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victorie, precizând că românii din ţară şi din diaspora s-au reunit după ziua de 16 noiembrie.

„Felicitări românilor care s-au reunit împotriva dictaturii hoţilor de bani şi de voturi! Felicitări, Klaus Iohannis! Sunt mândră de românii din ţară şi din lume care au votat cu mic şi mare, cu speranţă şi cerbicie împotriva lui Ponta şi a dictaturii hoţilor, care ne-au furat şi bani, şi voturi. Sunt mândră de românii din lume care şi-au dăruit o zi din viaţă ca să voteze. Ponta a fost învins şi de românii care au stat 15 ore în picioare, umiliţi, fără să poată vota. Sunt fericită că românii de acasă au protestat pentru dreptul la vot, nu al lor, ci al românilor din lume, şi aşa ne-am reunit“, se arată într-un comunicat al Monicăi Macovei.

Şi Traian Băsescu, încă şef al statului până pe 21 decembrie, l-a felicitat pe Klaus Iohannis, preşedintele ales al românilor, pentru victoria obţinută şi i-a urat succes. â

Felicitări din partea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, pentru preşedintele ales al României, domnul Klaus Werner Iohannis. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl felicită pentru victoria în alegerile prezidenţiale pe domnul Klaus Werner Iohannis şi îi urează succes în exercitarea mandatului de preşedinte al României“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, a declarat după anunţarea rezultatelor care îl arată câştigător detaşat că nu a fost sunat de Traian Băsescu sau de Crin Antonescu. „Am fost sunat de prim-ministrul şi am avut o conversaţie telefonică. Nu m-a sunat nici Băsescu, nici Antonescu“, a spus Iohannis.

Citeşte şi:

Rezultate parţiale BEC: Iohannis 54,66%, Ponta 45,33%, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii

Klaus Iohannis, candidat al ACL la funcţia de preşedinte, a obţinut 54,66% din voturi în turul doi al prezidenţialelor, iar Victor Ponta 45,33%, după centralizarea rezultatelor din 96,5% din secţiile de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 09.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Ponta, dă-ţi demisia! Ponta: Resping categoric

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului.

Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale 2014 potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, a ieşit în Piaţa Universităţii printre cei 10.000 de români adunaţi în centrul Capitalei. Oamenii au strigat „Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!” şi „Ole, ole ole, Victor Ponta nu mai e”.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe. Iohannis îl surclasează pe Ponta şi în judeţul Iaşi

Primele cifre privind rezultatele pe judeţe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale indică victoria - aşteptată, de altfel - a lui Klaus Iohannis în Transilvania. Candidatul creştin-liberal a reuşit să-l depăşească pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în judeţul Iaşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite