Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis: Am agreat textul pentru CSM de a sesiza Inspecţia Judiciară. Ponta a făcut presiuni asupra Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a anunţat că PNL va cere CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare privind declaraţiile lui Victor Ponta referitoare la o decizie de incompatibilitate în cazul contracandidatului său liberal, care are un proces cu ANI, câştigat în primă instanţă.

„Îmi cunosc foarte bine situaţia şi dosarul. Stau foarte liniştit. Am încrederre în Înalta Curte. În această seară am agreat textul pentru CSM pentru a sesiza Inspecţia Judiciară. Ceea ce a făcut Victor Ponta este o imxtiune în actul Jusiţiei, o presiune asupra Justiţiei. Este sancţionabilă şi este o eroare. Nu are voie prim-ministrul să se pronunţe înainte de a o face instanţa. Domnia sta ştie foarte bine ce a fost în alte speţe. O avea un doctorat şi în incompatibilităţi“, a spus Iohannis, la B1 TV.

Liderul PNL a mai spus că în situaţia în care va ajunge preşedinte nu va graţia niciun politician condamnat pentru fapte de corupţie. „Eu cred că Justiţia îşi face treaba şi nu putem decât să salutăm evoluţia. Eu cred că este un semn pentru independenţa Justiţiei. Nu are nicio treabă cu actuala guvernare, care este ineficientă. Voi garanta independenţa Jusţiei şi conslidarea statului de drept. Ca preşedinte nu voi graţia niciun politician care a fost condamnat pentru fapte de corupţie“, a spus Iohannis, la B1 TV.

Premierul Victor Ponta este sigur că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, contracandidatul său principal, va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), deşi Iohannis are o decizie favorabilă în primă instanţă, iar ÎCCJ urmează să se pronunţe asupra recursului făcut de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

„Cu siguranţă domnul Iohannis va fi declarat incompatibil. Daca ar fi fost judecată acum, Iohannis se putea victimiza, apărea o tulburare. Au judecat cu înţelepciune, după 17 noiembrie nu va mai exista nicio presiune, domnul Iohannis va fi primar... Nu va câştiga alegerile prezidenţiale“, a spus Ponta.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, la Pro TV: „Ponta e manevrat din umbră. Crin Antonescu ştie mai multe, dar nu mai suntem apropiaţi“

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a vorbit marţi, la Pro TV, despre relaţia cu fostul preşedinte al formaţiunii, Crin Antonescu, şi a comentat candidatura principalului său rival, premierul Victor Ponta.

Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis, răspuns la întrebările incomode: de la „şase saşi în şase case“ la „Ghinion !“

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a povestit marţi, la Pro TV, cum şi-a achiziţionat cele şase imobile menţionate în declaraţia de avere şi a clarificat aspectele referitoare la averea sa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite