Alegeri locale 2016. Primarii penali realeşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cherecheş, în prezent încarcerat, a câştigat un nou mandat la Primăria Baia Mare
Cătălin Cherecheş, în prezent încarcerat, a câştigat un nou mandat la Primăria Baia Mare

Alegeri locale 2016. Mai mulţi edili din România cu grave probleme penale au fost realeşi în funcţia de primar. Printre aceştia se numără Cătălin Cherecheş, Lia Olguţa Vasilescu şi George Scripcaru.

Cătălin Cherecheş a candidat, din închisoare, la alegerile locale pentru un nou mandat de primar. Imediat după anunţarea exit-poll-urilor, edilul încarcerat a postat un mesaj pentru băimăreni pe pagina sa de Facebook prin care le-a mulţumit pentru încredere şi suport.

Marian Vanghelie, de asemenea un candidat cu probleme penale, a vrut un nou mandat la Sectorul 5. Vanghelie este trimis în judecată de procurorii DNA pentru 25 de infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, dosar în care prejudiciul este estimat la 30 de milioane de euro.

Procurorii DNA îl acuză pe Vanghelie de: nouă infracţiuni de luare de mită; nouă infracţiuni de abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani. El nu a reuşit însă să mai câştige un nou mandat la Sectorul 5.

Trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, primarul Braşovului, George Scripcaru, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. George Scripcaru a candidat ca independent, după ce PNL i-a retras sprijinul politic în urma trimiterii sale în judecată. El este primar al Braşovului din anul 2004 şi a candidat de fiecare dată din partea Partidului Democrat Liberal.

Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD, a câştigat un nou mandat la Primăria Craiova. Edilul oraşului a declarat că a votat pentru continuitate. Lia Olguţa Vasilescu a fost cotată încă de la bun început cu cele mai mari şanse pentru câştigarea celui de-al doilea mandat la Primăria Craiova. „Am dat un vot foarte optimist, pentru continuitate. Dacă cetăţenii Craiovei sunt mulţumiţi, vor opta şi ei pentru continuitate. Oricum este foarte important să se prezinte azi la vot într-un număr cât mai mare, pentru că este şi un semnal pe care îl dau în primul rând faţă de noi, cei care am gestionat activitatea în acest oraş şi în acest judeţ. Eu sunt foarte optimistă şi rămâne diseară să vedem care este semnalul pe care ni-l dau cetăţenii“, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite