Adevărul Live: Codrin Ştefănescu: Ponta va rezista în fruntea Guvernului pentru că ancheta lui este o mare mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu a vorbit, la Adevărul Live, despre relaţia lui Victor Ponta cu partidul de când Liviu Dragnea a luat puterea în PSD, dar şi despre poziţia pe care o vor adopta social-democtaţii la negocierile pe noul Cod Fiscal.

Principalele declaraţii:

Cum să spui tu de la PNL că vine Ponta şi îşi dă demisia? Codul Fiscal este un proiect benefic. Domnul Oprea a spus că vrea să fie o punte de legătură între coaliţia de guvernare şi preşedinte. Oprea nu i-a convocat, ci i-a invitat. De la PSD va merge ministrul de Finanţe. Ponta a explicat pe înţelesul tuturor. Va fi o întâlnire, nu o negociere. Este un banc cu proşti ce fac liberalii cu noi. Am votat un Cod Fiscal în parlament, l-am votat, iar acum Iohannis ne-a spus că nu ste bun. Asta îi costă pe ei la alegeri pentru că românii nu sunt proşti. Iohannis măcar are un interes, să amâne măsurile Guvernului PSD pentru că nu va mai avea ce să facă Guvernul Meu.

Despre cât mai rezistă Ponta în fruntea Guvernului

Va rezista pentru că ce s-a întâmplat cu ancheta lui este o mare mizerie. Ce i se întâmplă lui Ponta este o mare mizerie. Prim-ministrul în funcţie este anchetat pentru ce a făcut ca avocat în urmă cu opt ani. Stăm mult mai bine în sondaje decât PNL. Şi concediul medicat şi l-a extras din concediul lui. Şi eu vreau să vă vină Liviu Dragnea, a avut întâlniri cu socialiştii europeni, şi să plec la pescuit, în Retezat. Liviu Dragnea nu este în Brazilia. Şi Victor Ponta este om, nu extraterestru.

Despre planurile PSD în Parlament

Codul Penal este o aberaţie băsistă. Trebuie văzute propunerile venite de la Asociaţia Magistraţilor privind incompatibilităţile. Şi aici este o aberaţie. Avem 1500 de primari incompatibili. Avem o admnistraţie incompatibilă. Când spui că toţi sunt incompatibili, înseamnă că suntem o ţară incompatibilă. Trebuie vpzută legea răspunderii magistratului. Avem ucigaşi liberi, clanuri libere, interlopi liberi. Toate aberaţiile acestea trebuie să se oprească. Parlamentul a fost slab în această perioadă. Va fi mai puternic pentru că situaţia a ajuns la os. Discuţiile se vor purta la partid. Partidul îşi aumă anumite proiecte şi le propune.

Liviu Dragnea este plecat la întâlnirea cu socialiştii. I-am invitat la cafea pe anumiţi miniştriI. Eu stau numai la partid. Se întâmplau şi înainte. Miniştrii erau convocaţi la BPN. Schimbarea este că deciziile politice se vor lua la partid. Românii votează un partid la alegeri. Unii miniştri care au fost numiţi de Victor Ponta tehnocraţi au fost buni, alţii nu. Cazanciuc ar trebui să fie mai comunicativ. În sistem este ferm, dar nu comunică lucrurul acesta.

E în regulă la Prahova. Dacă domnul Savu scre mai puţin pe blog despre problemele interne ar fi şi mai bine. Când a fost competiţia între Rovana şi Liviu Dragnea, Mircea Cozma a spus că renunţă la suspendare. Îl apreciez foarte mult pe Cozma. Eu sunt iubitor de baroni. Eu l-am rugat pe Nichita să lase autosuspendarea. Cele trei tabere formate au făcut pace. Astăzi am aflat că sunt trei candidaţi la funcţia de PSD Prahova. Au ăştia la PNL candidaţi? La PSD, chiar cu baronii, nu este aşa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite