Bogdan Rodeanu, candidatul dreptei pentru Galaţi: Primăria nu mai are bani de investiţii. E timpul să decidem: alegem interesul de partid sau bunăstare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Rodeanu, candidat susţinut de USRPLUS şi PNL la Primăria Galaţi, a vorbit, la Adevărul Live, despre strategia pentru a învinge PSD, ce proiecte pregăteşte pentru gălăţeni şi cum reuşeşte să colaboreze cu liberalii pe plan local.

Adevărul: Cum aţi ajuns la o colaborare cu PNL în Galaţi?
E o situţie mai fericită la Galaţi, pentru că discuţiile au început acum ceva timp. Nivelul de colaborare între colegii de la PNL s-au replicat şi la nivel de local. A existat un dialog permanent între noi, există compatibilitate. Eu candidez la Primăria Galaţi, iar colegul George Stângă de la PNL candidează la CJ. Procentele partidelor de stânga sunt puse în balanţă de procentele noastre, după ce ne-am unit.

De ce ar schimba gălăţenii primarul?
Am 40 de ani ca vârstă, aceiaşi ani pe care i-am petrecut în Galaţi. Sunt născut aici şi sunt format profesional în Galaţi. Am stat cu cheia de gât la alimentară înainte de 89. Apoi am fost un elev silitor, apoi am văzut cum economia locală a început să se dezintegreze. Am văzut Galaţiul în toate etapele. Am văzut o degradare continuă. Dacă până acum am mai avut din ce să trăim, acum ne-am înjumătăţit ca populaţie. Nu vorbim de un exod minor, ci vorbim de zeci de mii de tineri care au plecat. Politicienii trebuie să aibă grijă de cetăţeni şi să aducă investitori. Trebuie să dezvoltăm municipiul, să venim cu optimism. E momentul în care trebuie să decidem: alegem interesul de partid sau vrem să sprijinim o clasă politică care se uită spre bunăstare?

Care sunt principalele probleme din Galaţi?
Primăria Galaţi nu mai are bani de investiţii. Primăria nu este în stare să colecteze eficient aceste taxe, dar nici cetăţenii şi firmele nu mai au bani. Şantierul Naval Galaţi va concedia aproape şase sute de persoane. Suntem favorizaţi pe infrastructură mare când vorbim de investiţii, dar ele trebuie dublate de municipalitate. Societatea de Transport Local trebuie să fie transformată în societate metropolitană. 

Veţi reuşi să aveţi o majoritate în Consiliul Local?
Nu sunt doar USR-PLUS şi PNL ca partide de dreapta, ci avem mai multe partide locale care vor contribui în Consiliul Local. 

Dacă nu veţi fi aels primar ce faceţi?
Nu mi-am pus problema asta. Importante sunt proiectele pentru Galaţi. Nu e vorba de persoana mea, e vorba de comunitate, de interesul concetăţenilor mei, de ceea ce trebuie să se întâmple aici. 

Intraţi la guvernare?
Da, vom intra la guvernare, vom asigura o majoritate parlamentară alături de PNL. Vom avea un guvern de profesionişti. În următorii patru ani va avea loc o transformare a României în bine. 

Un mesaj pentru gălăţeni. 
Oameni buni, m-aţi trimis în Parlament, am demonstrat că politica se poate face şi altfel. E momentul să ducem spiritul acesta politic şi în instituţiile care se ocupă de viaţa de zi cu zi a Galaţiului. E un moment critic, e o oportunitate pentru întreg municipiului, pentru întreaga regiune. E momentul unei alte administraţii. Soluţia există: o vedem la Cluj, o vedem la Oradea, oraşe care au profitat de finanţarea europeană. Sunt soluţii deja apicate, care trebuie implementate şi în Galaţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite