Călin Dobra, şeful CJ Timiş: Vlase e un om serios, de partid. Nu am observat o tensiune între el şi Dragnea. Cred că au o relaţie foarte bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, a vorbit, la Adevărul Live, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase în fruntea Serviciului de Informaţii Externe, despre proiectele pe care le are în derulare în judeţul pe care îl conduce, precum şi despre o posibilă revenire a lui Sorin Grindeanu în PSD.

Principalele declaraţii ale lui Călin Dobra: 

 Despre modificările la Codul de Procedură Penală

Tot timpul e agitaţie în mediul online. Important e că s-au adoptat. Opoziţia are pârghiile legale pentru a contesta. Categoric, e un atribut al Parlamentului adoptarea legilor. Aşteptăm finalizarea lor. 

Din partea aleşilor locali ce mesaje sunt?

Sunt modificări care sunt normale. Noi nu ne-am aplecat aşa de mult asupra lor. Noi suntem mai mult interesaţi de ANI şi conflictul de interese, adică săştim ce au voie şi ce nu au voie să facă. Spre norocul nostru nu avem foarte multe cazuri în care să fie primari în conflict de interese. Sunt şi câteva cazuri mai mult de necunoaştere a legilor, nu neapărat voite. 

Despre nominalizarea lui Gabriel Vlase 

Nu cred să fie vreo problemă. Domnul Vlase e un om serios, e vicepreşedinte al Camerei. E un om de partid, un om care a demonstrat pe parcursul vieţii. Nu cred că discuţia este de a pune beţe-n roate (n.r.- Liviu Dragnea lui Gabriel Vlase). Nu am observat o tensiune între cei doi. Eu cred că au o relaţie foarte bună.  Cred că e un lucru normal desemnarea unui om din partid. 

Despre revenirea lui Sorin Grindeanu în PSD

Deocamdată nu ştiu. Nu am avut astfel de discuţii. Orice om care aduce plusvaloare e binevenit. Partidul e deschis pentru toată lumea. Noi am câştigat prima dată alegerile din 2016 în echipă, în judeţul Timiş.

Cu toţi colegii de partid, indiferent că sunt în funcţii de conducere sau nu, pot spune că am o colaborare bună. Important e să implementăm proiectele noastre. Trebuie să le demonstrăm oamenilor că votul n-a fost întâmplător. 

Despre colaborarea cu Nicolae Robu, primarul Timişoarei

În momentul în care am preluat preşeidnţia CJ am transmis mesajul că trebuie sădepăşim orgoliul politic pentru accesarea de fonduri. Am avut şi unele sincope. Un exemplu este o nouă sală polivalentă. Primăria şi primarul nu vrea să accepte terenul pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean. Chiar mâine vom avea o vizită de la Compania Naţională de Investiţii şi vor trage concluziile. E important ca în 2021 salasă fie funcţională. 

În Timiş e o prioritatea atragerea de fonduri europene. Vrem realizarea de cămine culturale, tragerea de apă. La nivelul CJ prioritatea zero e atragerea de fonduri de europene. Acum gestionăm mai multe proiecte. Cea mai importantă prioritate e infrastructura rutieră. 

Acum, oficial, rata şomajului este de 0,9%. Din fericire pentru că oamenii îşi găsesc un loc de muncă şi au nivel de salarizare destul de ridicat. Din păcate pentru faptul că judeţul e greu săse mai dezvolte pentru că sunt multe solicitări din partea unor investitori. Pe lângă poziţia strategică, autostrăzile, avem e un punct negativ: lipsa forţei de muncă. Îi invităm pe timişeni acasă. 

Despre moţiunea de cenzură

Nu am absolut nicio emoţie. Cred că măsurile pentru cetăţenii vor duce tot la un vot pentru Guvern.

Despre pronunţarea sentinţei în procesul lui Dragnea 

Eu cred că trebuie să aşteptăm ziua de joi să vedem ce va fi, iar apoi se va discuta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite