Adevărul Live: Ce şanse are Victor Ponta să supravieţuiască noii moţiuni de cenzură?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Marinescu, redactor şef Adevărul, a analizat textul moţiunii de cenzură depuse de PNL împotriva guvernului Ponta.

Principalele declaraţii:

 
PSD, pentru a-l lăsa din braţe pe Victor Ponta, vrea garanţii de la preşedinte că va numi un premier tot de la PSD. Klaus Iohannis nu va da niciodată garanţii. Nu este stilul lui. Nu s-a întâlnit cu ei să negocieze. Şi-ar pune în cap electoratul dacă ar face trocuri cu PSD. Dacă începe cu asemnea jocuri devine alt personaj decât a fost până acolo, iar PSD nu-l va lăsa pe Ponta dacă nu va avea garanţia că rămâne la guvernare.

Dacă ar fi un politician versat care să ştie să-şi facă o strategie, Victor Ponta ar face el nişte mişcări. Plecarea lui de la Guvern l-ar pune în dificultate pe Liviu Dragnea înainte de PSD pentru că ar cădea Guvernul. Ar putea să pozeze în victimă şi să plece.

Moţiunea de cenzură este făcută pentru a bifa acolo o acţiune. Lucrurile păreau că intră pe un făgaş săptămâna trecută. Victor POnta fusese trimis în judecată şi se făcea o presiune pentru a fi schimbat. Presiunea trebuia să aibă apogeul luni. Erau presiuni mari dinafară. Am văzut multe articole din presa oiidentală care vorbea despre situaţia lui. A fost şi luări de poziţie din tabăra popularilor. Luni s-a deyumflat totul.


PSD a votat în unanimitate susţinerea lui Ponta. Nu avea cum să facă altceva la cum arată partidul astăzi. Ei nu au învăţat nimic din politică. Nu vor să plece de la guvernare. Dacă gândeau strategic, plecau. Liberalii sunt praf. Cele două partide sunt la egalitate. Se joacă foarte tare pentru anul viitor. Dacă îi lăsau pe liberali, în şase luni de zile îşi făceau liberalii destule deservicii şi intrau în dezavantaj.

La proces nu s-a întâmplat mare lucrur. Ponta nu s-a dus, iar la PNL, nici nu mai ştiu ce să spun despre acest partid. Nu arată a partid politic. Au depus moţiunea aceea care pare că nu vor să treacă. O depui pentru a-l enerva pe Gabriel Oprea. Au prins momentul că lumea era atentă pe faptu că Ponta fusese trimis în judecată. De ce nu şi-a asumat PNL Primăria Capitalei. Pentru că iarna nu face bine şi îşi aduce nişte puncte în minus. Eu abia aştept să văd UNPR şi ALDE singure în alegeri. Gabriel Oprea va vrea garanţii şi îl interesează ce se întâmplă cu el după 2016.

Despre declaraţia lui Gorghiu, potrivit căreia Tăriceanu a fost cel mai bun preşedinte al PNL

Alina Gorghiu a avut nişte decaraţii halucinante în ultimele zile. Îl invita pe Liviu Dragnea să voteze moţiunea de cenzură. Era împotriva firii pentru că ei erau la guvernare. Vino cu altcineva!


Ca să treacă la vot prin Parlament, noua moţiune de cenzură are nevoie de voturile UNPR-ului, partid aflat la guvernare sau chiar ale unei părţi din PSD. De ce l-ar trăda pe Victor Ponta colegii şi aliaţii săi? Ce poate oferi PNL parlamentarilor pentru ca aceştia să-şi trântească propriul guvern? Ce rol poate juca preşedintele Klaus Iohannis?

Intră pe live.adevarul.ro şi află şansele moţiunii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite