Adevărul Live, Grigore Cartianu, despre impactul dosarului „Microsoft“ asupra clasei politice:  Dacă PSD se opune în Parlament, Ponta pierde alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu la Adevărul Live FOTO David Muntean
Grigore Cartianu la Adevărul Live FOTO David Muntean

Jurnalistul Grigore Cartianu a explicat ce „daune“ va produce ancheta de amploare a DNA în campania prezidenţială, după ce chiar numele lui Victor Ponta apare într-o declaraţie de martor în scandalul anticorupţie.

Principalele declaraţii:

Aş observa că este vorde de doi prim-miniştri: Adrian Năstase şi Victor Ponta. Ei lucrau împreună. În acest dosar vin împreună. Anchetatorii spun că este un martor credibil. Impactul acestui dosar pare să fie devastator. Această investigaţie ajunge să fie dată măcar la ştiri şi pe posturi în care Victor Ponta era „sfântul Viorel“.

Acest dosar arată dimensiunile corupţiei din Guvernul Năstase. După lovitura Microsoft urma o lovitură şi mai mare: contractul cu EADS. La acest Microsoft, şpaga era de 46%. Martorul spune că o imprimantă care costa pe piaţă 300 de dolari, Ministerul Educaţiei a cumpărat-o cu 1500 de dolari. Dacă ar face cineva o mimică a lui, Ponta pică la detectorul de minciuni. Toată prestaţia lui mi se pare suspectă. Apare DNA. Înseamnă un proces în care statul recuperează nişte bani. Ce ar trebui să facă Ponta? Să se bucure. El spune că este un abuz. Interesul tău este să recuperezi acei bani. El se plasează mereu alături de corupţi.

Nu am avut un prim-ministru care să fie pe faţă cu infractorii. Probabil că Ponta nu are somn zilele acestea pentru că acest dosar este grav. Ponta, care a fost procuror, nu are încredere în Justiţie. dacă pe acest dosar punem un semn de întrebare, are Ponta o problemă. FBI a luat firul, a investigat în America, a dat conturile offshore, şi le-a dat mură în gură investigaţia. Ponta a spus că oricum dosarul vine, hai să dau cu Funeriu şi cu Vreme.

Dosarul este larg şi transpartinic, dar greii sunt de la PSD. Ponta a încercat să focuseze pe Boc, pe Vreme, dar Boc nu este incriminat cu nimic deocamdată. Nu a emoţii la Parlamentul României şi la Preşedinţie. Foştii min iştri care sunt parlamntari nu mai pot fi cercetaţi. Au o imunitate sporită. Foştii miniştri nu pot fi anchetaţi deloc dacă sunt parlamentari. Pe cazul Videanu, preşedintele i-a ridicat imunitatea. Dacă Parlamentul României, dominat de PSD, nu va ridica imunitatea, Ponta poate să fie înfăţişat în campanie de către oponenţi: „Ponta, stăpânul corupţilor“.

Nu vor didica imunitatea nimănui. Eu aşa intuiesc. Atunci este mopmentul ca lumea să iasă în stradă. Este o sfidare incredibilă, Dacă doamna Adronescu este imaculată, de ce se teme domnul Ponta? Doamna Andronescu conduce ministerul Justiţiei prin intermediari acum. Manualele nu vor fi până la Crăciun pentru că au fraudat licitaţia pentru manuale. Ministerul alocă anual pentru manuale 15 milioane de lei. Şpaga anuală numai pe contractul cu Microsoft era de două ori mai mare decât costul manualelor.

Ponta va pierde enorm. Dacă PSD se opune în Parlament, Ponta pierde alegerile. I se va pune ştampila apărărtorilor corupţilor. Oamenii trăiesc prost şi pentru că au fost furaţi. Lumea nu mai crede că sunt dosare politice. Românii trebuie să ştie că sub conducerea doamnei Andronescu copiii nu au manuale pentru că banii au fost furaţi. Doamna Androenscu şi mafia din ministerul Educaţiei au furat banii de manuale.


Deocamdată neoficial, pe surse, numele premierului apare în dosarul "Microsoft" - probabil cel mai important scandal anticorupţie din ultimii 25 de ani. "Nu am fost chemat la DNA dar dacă mă cheamă mă duc", a spus aseară Victor Ponta la Digi 24, în emisiunea Jurnalul de Seară. Premierul a mai spus că în perioada la care se referă martorul DNA când spune că - în calitate de şef al Corpului de Control - Victor Ponta ar fi făcut presiuni pentru primirea unor firme de software într-o licitaţie el nu mai era şef al acestei instituţii, ci ministru. 

La Adevărul LIVE, jurnalistul Grigore Cartianu analizează declaraţiile premierului.

Urmăreşte emisiunea şi comentează cel mai important scandal de corupţie al ultimilor 25 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite