Eugen Teodorovici, la Adevărul Live: Ambasadorul celui mai puternic stat din Europa mi-a scris să nu adopt Codul Fiscal. Trebuie să plece acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanaţe Eugen Teodorovici a spus, la Adevărul Live, că un ambasador al unui stat din Europa i-a transmis o scrisoare, anul trecut, în care i-a cerut să nu adopte Codul Fiscal, arătând că diplomaţii străini intervin în politica internă a României. Teodorovici nu a vrut să dezvăluie numele ambasadorului, anunţând că o va face publică.

„Am primit o scrisoare din partea unui ambsador de la cel mai puternic stat astăzi, în Europa. O am scrisoarea. Îmi spunea acel ambasador ca nu cumva să adopt acel Cod Fiscal, să mai insist în adoptarea acelui Cod Fiscal pentru că România se va duce într-o zonă de risc. Eu înţeleg acum, având rezultatele acelui Cod Fiscal, că domnul ambasador se temea că anumite companii din ţara domniei sale se vor reloca ca şi activitate către România. Având dividende cu 5% de la 16% şi multe astfel de măsuri“, a spus Eugen Teodorovici, la Adevărul Live. 

Întrebat dacă este vorba de ambasadorul Germaniei sau al Franţei, Teodorovici nu a vrut să răspundă. „Al unui stat puternic din Europa. Acesta este rolul unui ambasador? Să te implici în treburile mele interne pe politică fiscală? Cumva ambasadorii acelor ţări au scris la fel altor Guverne,  de exemplu Gvernului Spaniei? Dacă nu, atunci trebuie să plece acasă. În Europa, nimeni nu ne vrea binele! Fiecare luptă pentru el“, a mai Teodorovici, care a precizat că nu i-a răspuns la scrisoare. 

Teodorovici spune că a încercat să discute şi cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Codul Fiscal, însă acesta a refuzat. „Am fost special la învestirea domnului Matache şi apoi la CSAT, când l-am rugat pe preşedinte să avem o discuţie pe Codul Fiscal, să-mi asculte argumentele. Mi-a spus că este prea târziu să avem o asfel de discuţie.Eu ştiu că pentru un astfel de document, discuţi. Este ministruld e Finanţe, că îţi place sau nu-ţi place de el. Trebuie să discuţi cu el şi apoi să iei o decizie“, a mai spus Teodorovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite