A doua rundă de consultări. Iohannis a chemat PSD şi ALDE în zile diferite la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klasu Iohannis a stabilit programul rudei a doua de consultări pentru desmenarea premierului. Şeful statului a chemat PSD miercuri la discuţii, în timp ce ALDE, partidul cu care PSD va forma noua majoritate parlamentară, a fost programat pentru joi.„Sunt invitate partidele reprezentate în Parlament în funcţie de numărul de mandate“, a explicat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Programul consultărilor

Miercuri

ora 11.00 -PSD. 

ora 12.30 - PNL.

ora 14.00- USR.

ora 15.00- UDMR.

Joi

ora 11:00 - ALDE.

ora 12.00 - PMP.

ora 13.00- minorităţile naţionale.

Întrebări:

Jurnalist: De ce este PSD într-o zi şi ALDE a doua zi? Cum s-a calculat programul?
Mădălina Dobrovolschi: Nu este niciun fel de mister din acest punct de vedere. Ştiţi foarte bine cum se fac aceste consultări. Sunt invitate partidele reprezentate în Parlament în funcţie de numărul de mandate şi, conform acestui număr, au fost împărţite în două zile, în aşa fel încât să existe timp pentru consultări în modul cel mai clar. Deci, nu există vreun alt scop în spatele acestei formule de consultări. De altfel, dacă aţi urmărit, aceeaşi formulă a fost utilizată şi la consultările de săptămâna trecută.

Jurnalist: Când ne putem aştepta la o declaraţie a Preşedintelui României, după aceste consultări, în care să ne anunţe decizia dumnealui?
Mădălina Dobrovolschi: Cu siguranţă că după aceste runde de consultări, când Preşedintele României va avea în faţă opiniile tuturor partidelor reprezentate în noul Parlament, va exista o analiză din partea domniei sale şi va face publică o concluzie mult aşteptată de români. Mulţumesc!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite