Şerban Nicolae a primit doar avertisment de la CNCD după ce i-a spus deputatei USR Cosette Chichirău că „are poze cu ea făcând sex anal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Şerban Nicolae
Senatorul PSD Şerban Nicolae

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în şedinţa de miercuri, ca senatorul PSD, Şerban Nicolae, să fie sancţionat cu avertisment după conflictul avut cu deputata USR Cosette Chichirău în Parlament. Colegiul director a invocat dreptul la demnitate, însă a motivat „avertismentul contravenţional” prin existenţa unor „circumstanţe atenuante ale săvârşirii faptei”. Pe scurt, Şerban Nicolae ar fi fost provocat.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a primit de la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) doar un avertisment, după ce, în luna decembrie a anului trecut, deputata Cosette Chichirău a făcut publice pe Facebook imaginile în care cei doi aveau un dialog conflictual. CNCD a considerat că afirmaţiile lui Şerban Nicolae la adresa colegei sale de Parlament reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Cu toate acestea, colegiul director al CNCD explică sancţiunea „avertismentului contravenţional” prin invocarea unor „circumstanţe atenuante”.

"Colegiul director a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de domnul senator Şerban Nicolae, având în vedere circumstanţele atenuante ale săvârşirii faptei: a existat o provocare din partea doamnei deputat, iar declaraţia sancţionată a intervenit în cadrul unui dialog în care cele două părţi şi-au adus acuze şi jigniri reciproce", se arată într-un comunicat al CNCD.

Potrivit Agerpres, surse din Consiliu au precizat că la baza deciziei Colegiului director a stat şi faptul că la scurt timp de la incident, senatorul şi-a cerut scuze public pentru limbajul utilizat în dialogul cu Cosette Chichirău.

Hotărârea motivată urmează a fi comunicată părţilor în termen legal şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ, a mai explicat comunicatul CNCD. 

Pe 6 decembrie 2017, deputata Cosette Chichirău a povestit cum a fost „înjurată” de Şerban Nicolae în sala de plen a Camerei Deputaţilor şi a afirmat că în Parlament există un „grup infracţional organizat”. Aceasta a mai precizat că orice deputat care va vota noul statut al magistraţilor va deveni complice al acestui grup.

Declaraţia a fost făcută după ce deputaţii USR au declanşat un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache".

Deputata Cosette Chichirău (USR) a depus plângere împotriva senatorului PSD Şerban Nicolae la Comisia de disciplină a Senatului şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, a informat Uniunea Salvaţi România, prin intermediul unui comunicat din 18 decembrie 2017.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite