Ş-O VA lua Ponta?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova şi Victor Ponta FOTO Mediafax
Dan Şova şi Victor Ponta FOTO Mediafax

Există un motiv pentru care cazul lui Dan Şova este diferit de celelalte, iar motivul poartă ochelari, pulovere Paul&Shark, joacă baschet, participă la raliuri şi are gropiţe.

Spre deosebire de alţi pesedişti, Dan Şova a avut un statut special în sânul partidului, iar prietenia cu Victor Ponta a cântărit greu, nu se ştie cât anume în inimile celor doi, dar protestele de miercuri seara arată că alegătorii s-au simţit striviţi de amiciţia lupilor tineri din PSD.

De la alegeri şi până acum, Ponta a evitat televiziunile, cu mici excepţii. Conferinţele de presă interminabile au dispărut şi ele, ba chiar a încercat un soi de modestie, un strop de umilinţă în relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru că, dacă în 2014 era la modă să te înţelegi bine cu Ghiţă Ciobanul, acum e în trend Iohannis. Cam asta a fost marea reformă PSD, strategia de purificare aşezată ca un strat alb de zăpadă peste o mocirlă în care colcăie revolta faţă de Justiţie. A fost destul ca procurorii DNA să sufle uşurel spre Şova şi, îndată, zăpada s-a amestecat cu noroi, iar partidul şi Ponta au apărut din nou mânjiţi, în plină lumină.

“Dacă ar fi picat Şova, cădea Guvernul”, la asta se gândeşte oricine vede şi înţelege modul în care Senatul l-a apărat pe Şova (apropo, Tăriceanu a plecat din ţară pentru două zile tocmai azi), pentru că, de fapt, asta e miza pe care oricine o vede: căderea Guvernului. Căderea lui Ponta. Degeaba premierul a mers ieri în şedinţa de Guvern, degeaba a fugit de Parlament, astăzi, o simplă întrebare a unui jurnalist l-a deconcertat. Şi, când i s-a atras atenţia că nu poate răspunde la orice cu: “Traian Băsescu a...”, Ponta a izbucnit nervos. A plecat, pretextând lipsa de respect a jurnaliştilor, fără să răspundă la întrebarea în care o jurnalistă, de altfel, l-a şi lăudat : “Dar sunteţi specialist în Drept!”.

Ca preşedinte PSD, al unui partid care a pierdut alegerile prezidenţiale pe fondul unei antipatii puternice, Ponta a rezistat. Ca premier al unui Guvern care ar fi putut fi răsturnat dacă Iohannis chiar ar fi vrut asta imediat după alegeri, Ponta a rezistat. Ca şef peste o întreagă castă pesedistă suspectată de corupţie, a rezistat. Ca amic al baronilor, Ponta a rezistat şi, până de curând, chiar liberalii care se lăudau cu o moţiune de cenzură au dat semne că s-ar da bătuţi în faţa acestui Schwarzkopf al politicii româneşti. Ca prieten al lui Şova, însă, o să mai reziste Ponta?


Protest faţă de imunitatea parlamentară, Piaţa Universităţii, Bucureşti, 25 martie FOTO Mediafax

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite