LIVE VIDEO Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra, în direct pe adevarul.ro de la ora 19.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, de la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului va urca Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra, condusă de Yuri Temirkanov, cu un program care va cuprinde lucrări de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist - Valeriy Sokolov, vioară, laureat al Concursului Internaţional Enescu 2005. Spectacolul va fi transmis în direct pe adevarul.ro.

Valeriy Sokolov (foto jos) este din ce în ce mai căutat pentru interpretările sale uimitor de mature ale unora dintre cele mai dificile lucrări din repertoriul pentru vioară. Apariţiile sale cele mai recente şi viitoare includ concerte cu Philharmonia Orchestra, Orchestre National de France, Orchestre de Paris, Chamber Orchestra of Europe, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Orchestre National de Bordeaux Aquitaine şi NDR Radiophilharmonie. Momentele de vârf sunt reprezentate de recitaluri la Mariinsky Theatre, festivalurile din Verbier şi Colmar, cât şi propriul festival din Harkov, Ucraina (acum la a doua ediţie). Înregistrările concertelor de Bartók şi Ceaikovski cu Tonhalle-Orchester Zürich şi David Zinman au fost lansate la EMI/Virgin în octombrie 2011.

A lucrat cu dirijori cunoscuţi precum Vladimir Ashkenazy, Ivor Bolton, Andrey Boreyko, Susanna Mälkki, Yannick Nézet-Séguin, Peter Oundjian, Vasily Petrenko, Kwamé Ryan, Hubert Soudant, Yan Pascal Tortelier. De asemenea, a apărut alături de orchestre cum ar fi Rotterdam Philharmonic Orchestra, Tokyo Symphony Orchestra, Mozarteumsorchester, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Cleveland Orchestra şi Hallé; de asemenea, a participat la festivalurile din Aspen, St Denis şi Gstaad. În februarie 2008, a oferit premiera americană a Concertului pentru pian şi vioară compus de Boris Tichenko la Carnegie Hall.

image

Valeriy apare cu regularitate la Théâtre du Châtelet din Paris în recitaluri şi este un oaspete frecvent al seriei “Grands Interprètes” de la Auditorium din Lyon şi la Wigmore Hall din Londra. De asemenea, a cântat la festivalurile Kissinger Sommer, Lockenhaus, Ravenna şi Mecklenburg-Vorpommern şi a apărut la Lincoln Center, Festspielhaus Baden-Baden, Essen Philharmonie şi în Vancouver şi Hong Kong. Muzician de cameră devotat, Valeriy se bucură de colaborări regulate cu pianiştii Kathryn Stott, Evgeniy Isotov şi Denis Matsuev, cu violoniştii Vadim Repin şi Renaud Capucon, cât şi cu violoncelistul Leonid Gorokhov.

 În septembrie 2005, Valeriy a câştigat Marele Premiu al Concursului internaţional George Enescu, cu o interpretare a Concertului pentru vioară de Beethoven. De asemenea, a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare cu Sonata nr. 3 de Enescu, cât şi Premiul Fundaţiei Enescu. Este susţinut cu generozitate de Accenture Foundation, în cadrul programului lor pentru tineri muzicieni.

SANKT PETERSBURG PHILHARMONIC ORCHESTRA

 Mari orchestre ale lumii

Ora 19:30  

Sala Mare a Palatului

Dirijor: YURI TEMIRKANOV

Solist: VALERIY SOKOLOV – vioară (laureat al Concursului Internaţional „George Enescu“ – 2005)

Program:

Ceaikovski – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op. 35

Şostakovici – Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93

Showbiz



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite