Ziua a cincea de proteste la Cotroceni. Circa 400 de oameni au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Unei femei i s-a făcut rău şi a fost dusă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contestatarii preşedintelui Klaus Iohannis s-au strâns joi din nou în faţa Palatului Cotroceni, protestul încheindu-se după aproape patru ore. În timpul manifestaţiei, unei femei i s-a făcut rău şi a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe care a transportat-o la spital.

UPDATE 21:10 Protestul de la Palatul Cotroceni, faţă de preşedintele Klaus Iohannis, s-a încheiat, joi, după aproape patru ore, circa 400 de manifestanţi solicitând, pentru a cincea zi la rând, demisia şefului statului. Protestul a fost mai mic în amploare decât zilele trecute, potrivit News.ro.

Numărul protestatarilor nu a depăşit 500 de persoane. Ei au venit în faţa Palatului Cotroceni în jurul orei 17.00 şi s-au grupat pe trotuarele din faţa Preşedinţiei, de pe Bulevardul Eroii Sanitari. 

Faţă de zilele trecute, circulaţia în zona platoului oficial al Palatului Cotrocen nu a mai fost întreruptă.

Manifestanţii au scandat împotriva şefului statului şi au fluturat steaguri naţionale. Ei au cerut demisia lui Iohannis şi au strigat "Preşedinte trădător, ţi-ai bătut joc de popor", "Dictatorul", "Trădător de ţară" şi "Rezistăm, votul apărăm".

UPDATE 19:15 Circulaţia auto a fost oprită pe Bulevardul Eroilor Sanitari şi pe Bulevardul Gheorghe Marinescu. Cei peste 300 de oameni manifestează zgomotos, cu vuvuzele, şi strigă „Demisia“.

UPDATE 18:33 Unei femei care participa la protestul din faţa Palatului Cotroceni i s-a făcut rău, fiind preluată de o ambulanţă şi dusă la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, , transmite News.ro.

Cei 300 de protestatari din faţa Palatului Cotroceni susţin că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu ar fi trebuit să îşi dea demisia, dar presiunile au fost prea mari.

„Nu trebuia să îşi dea demisia, dar a avut onoare, ceea ce alţii nu au”, a declarat o femeie, pentru Digi 24.

Potrivit Agerpres, printre mesajele transmise de către manifestanţi sunt „Nu vreau guvern de doi lei! Vreau Grindeanu la butoane, ca să am bani de bomboane", „Demisia", „Suspendare pentru instigare".

Reamintim că miercuri preşedintele Iohannis a ieşit din Palatul Cotroceni pentru a discuta cu manifestanţii, moment în care şeful statului a fost huiduit de cele câteva sute de persoane. Unul dintre contestatari chiar i-a strigat: „Ce aţi căutat în piaţă”, cerându-i socoteală pentru momentul în care Iohannis a mers printre protestatarii din Piaţa Universităţii, gest interpretat ca instigare împotriva Guvernului Grindeanu.

În acelaşi timp, continuă şi protestele în Piaţa Victorie, faţă de Ordonanţa 13.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite