20 de persoane au fost reţinute într-un caz de furt de combustibil din autobuzele RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii şi poliţiştii caută hoţii de combustibil de la RATB FOTO Arhivă
Procurorii şi poliţiştii caută hoţii de combustibil de la RATB FOTO Arhivă

Peste 20 de percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, la mai multe adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, fiind căutaţi mai mulţi suspecţi care ar fi furat carburant din autobuze parcate şi pe care, ulterior, l-ar fi vândut. Oamenii legii au dus la audieri 20 de persoane, toate fiind ulterior reţinute.

Poliţiştii Capitalei, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut miercuri 25 de percheziţii la mai multe imobile aparţinând Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi la locuinţele unor persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul regiei, în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.

În urma percheziţiilor, au fost duse la audieri 20 de persoane, toate fiind ulterior reţinute.

Suspecţii sunt acuzaţi că ar fi  sustras carburant din autobuzele parcate, ulterior combustibilul fiind vândut cu ajutorul unor intermediari.

Ca urmare a acestei acţiuni, oamenii legii au ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte mijloace de probă, precum şi cantitatea de 450 litri motorină.

Cercetările sunt continuate în acest caz de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

Anchetă şi la nivelul RATB

RATB a început, miercuri, o anchetă internă la nivelul tuturor autobazelor, pentru a vedea în ce măsură angajaţii regiei sunt implicaţi în furtul de combustibil din patrimoniul instituţieI.

„Conducerea Regiei colaborează cu organele de urmărire penală punând la dispoziţia instituţiilor abilitate toate informaţiile şi datele solicitate", se arată într-un comunicat de presă emis de Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Potrivit sursei citate, a fost începută o anchetă internă la nivelul tuturor autobazelor, pentru a vedea în ce măsură angajaţii regiei sunt implicaţi în furtul de combustibil din patrimoniul instituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite