Zeci de nereguli la MAI şi la structurile subordonate, găsite de Curtea de Conturi în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Curţii de Conturi care au realizat auditul financiar pe 2012 la MAI şi la structurile subordonate au descoperit zeci de nereguli, printre care plăţi ilegale ori sume mari de bani datorate ministerului, rămase nerecuperate, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Potrivit raportului public al Curţii de Conturi pentru 2012, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-au descoperit nereguli atât la nivelul aparatului central al instituţiei, cât şi la Inspectoratul General al Poliţiei, Poliţia Capitalei şi câteva inspectorate judeţene.

Experţii au raportat că reprezentanţii MAI au decontat o serie de "cheltuieli de protocol efectuate pentru funcţionarea Biroului Electoral Central, pe baza unor facturi care nu conţin informaţiile obligatorii cu privire la denumirea şi cantitatea bunurilor livrate".

Acelaşi raport arată şi că, în 2012, au fost acceptate la plată "deconturi care nu erau vizate de unitatea la care s-a efectuat deplasarea".

O altă neregulă descoperită de inspectori a fost faptul că terenul aferent imobilului situat în Piaţa Revoluţiei nr. 1A (sediul ministerului - n.r.) "a fost reevaluat fără să se aplice rata inflaţiei, contrar prevederilor legale".

Curtea de Conturi a mai constatat că la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" nu s-au recuperat 228.000 de lei, bani care reprezentau contravaloarea cheltuielilor pentru utilităţi datorate de diverse instituţii care stau în chirie în diferite spaţii care aparţin unităţii de învăţământ.

De asemenea, au fost descoperite nereguli şi la Poliţia Capitalei, unde inspectorii fiscali au constatat că, în anul 2012, a fost decontat transportul unor cantităţi de beton, pentru lucrările de renovare ale sediului din Calea Victoriei, însă respectivele cantităţi care nu se regăsesc şi în "situaţiile de lucrări".


DOCUMENT Ajutoare sociale de 6 milioane de euro, date din greşeală de Ministerul Muncii. Doar 40% din sumă a fost recuperată de agenţiile teritoriale

Ministerul Muncii a plătit în mod eronat ajutoare sociale în valoare de 6 milioane de euro, arată cel mai recent raport al Curţii de Conturi, în care a fost analizată activitatea ministerului din anul 2012, dar şi o mică parte din 2013. Doar 39,7% din suma totală a fost recuperată de cele 42 de agenţii teritoriale.

Dezastru de proporţii: cum au fost distruse pădurile României

Un audit al Curţii de Conturi despre conservarea biodiversităţii ecosistemelor forestiere, de la Revoluţie şi până în prezent, arată dimensiunile dezastrului: milioane de hectare de pădure au fost rase de pe suprafaţa pământului în urma unor retrocedări abuzive şi prin complicitatea sau nepăsarea autorităţilor.

Autostradă umflată cu 50 de milioane de euro

Compania de Autostrăzi a dat pe ochi frumoşi contractele pentru construirea Autostrăzii Cernavodă-Medgidia-Constanţa, alegând ofertele cele mai scumpe. Neregulile sunt consemnate în ultimul raport public al Curţii de Conturi.

Revoltător: CFR aruncă bani pe maşini de lux pentru ştabii de la Transporturi

CFR Marfă, CFR SA şi CFR Călători au cumpărat ilegal autoturisme de lux, pe care le-au cedat ulterior Ministerului Transporturilor prin contracte de comodat. Mai mult, companiile s-au angajat să suporte şi costurile de întreţinere ale maşinilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite