Vîntu, eliberat de 1 Mai, după ce a ispăşit un an de închisoare pentru că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat chiar în ziua de 1 Mai, când expiră termenul de un an de închisoare la care a fost condamnat pentru şantaj, pe 21 iunie 2012. Anchetatorii au decis că omul de afaceri şi bodyguardul său l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le dea suma de 150.000 de euro.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti - Jilava, comisarul Cristian Erving Micu, a confirmat pentru adevărul.ro  că pe 1 mai  omul de afaceri, Ovidiu Vîntu, va fi pus în libertate.

Vântu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, printr-o sentinţă definitivă luată de un complet de trei judecători. 

În februarie 2012, acesta fusese condamnat la şase luni de închisoare, dar cei trei judecători de la Curtea de Apel au decis pe 21 iunie majorarea pedepsei date de prima instanţă.

Judecătorii au motivat decizia prin aceea că fapta de care era acuzat (şantaj) s-a produs în timp ce acţiona o altă pedeapsă, interdicţia de a părăsi ţara. Astfel, a fost judecată în baza noilor proceduri legale.

SOV, şantaj la Sebastian Ghiţă

Anul trecut, pe 21 iunie, Sorin Ovidiu Vîntu şi bodyguardul lui au fost condamnaţi la un an de închisoare cu executare pentru că l-au constrâns, prin ameninţare, pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă, să le dea suma de 150.000 de euro.

Cei doi au fost arestaţi preventiv în 29 aprilie 2011 şi eliberaţi în 16 iunie 2011 de o instanţă a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate“.

Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite