VIDEO Şoferul turc care a călcat intenţionat un poliţist cu maşina era la un pas de comă alcoolică. Victima, în continuare în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdullah Ataş a fost internat la Spitalul Penitenciar Rahova după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă FOTO Mediafax
Abdullah Ataş a fost internat la Spitalul Penitenciar Rahova după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă FOTO Mediafax

Afaceristul Abdullah Ataş, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, era la un pas de comă în momentul în care a dat cu maşina intenţionat peste un poliţist de la Brigada Rutieră a Capitalei. Surse din cadrul anchetei au declarat că rezultatele probelor biologice arată că Atas avea în sânge o alcoolemie de 1,65 la mie în momentul accidentului. Starea poliţistului este în continuare una gravă.

UPDATE Gheorghe Ionescu, poliţistul de la Brigada Rutieră accidentat de omul de afaceri turc, se află în continuare în terapie intensivă în stare deosebit de gravă, nefiind înregistrate modificări, potrivit informaţiilor furnizate marţi de Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, arată Mediafax.

Conform sursei citate, la evaluarea care a fost făcută marţi, la ora 13.00, s-a constatat că pacientul este, în continuare, în stare deosebit de gravă, fără modificări faţă de ziua precedentă.

Poliţistul de la Brigada Rutieră rămâne internat în terapie intensivă, iar o echipă medicală multidisciplinară supraveghează permanent starea sa, aplicând măsurile de terapie intensivă adecvate.

Cetăţeanul turc era beat în momentul accidentului

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, prima măsurătoare a alcoolemiei a fost făcută la două ore de la accident, iar atunci acesta avea 1,65.

Cea de-a două valoarea a alcoolemiei a fost stabilită la trei ore după accident, iar aceasta a fost de 1,35.

În prezent, Abdullah Ataş este internat la Spitalul Penitenciar Rahova după ce a fost rănit de airbag-ul care s-a deschis în momentul în care a intrat cu maşina într-un gard.

Filmul accidentului

Duminică dimineaţa, la ora 3.35, agentul care lua parte alături de alţi colegi la un filtru de control a încercat, să oprească o maşină pe Şoseaua Pipera. „În momentul în care poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat”, au relatat anchetatorii.

Lovit în plin, poliţistul a reuşit să se prindă de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri. „Pentru că voia cu orice preţ să scape de omul legii şi să fugă, şoferul a făcut mai multe manevre pentru a-l arunca de pe capotă. Într-un final, după o frână bruscă a reuşit. Poliţistul a fost aruncat pe şosea aproximativ 10 metri”, au mai arătat colegii agentului.  Şoferul, cetăţeanul turc Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, a fugit, dar a fost prins în scurt timp. În stare de ebrietate şi urmărit îndeaproape de mai multe maşini de poliţie, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a proptit cu maşina într-un gard.

“După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şoseaua Pipera - Şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Internat în stare gravă

Agentul, care lucra de 23 de ani la Brigada Rutieră, a fost dus la Spitalul Floreasca. Instituţia sanitară a emis, luni, un comunicat de presă în care a precizat că poliţisul are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

„Pacientul a fost supus unor multiple intervenţii chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stâng, splenectomie şi enterectomie largă, cu asigurarea hemostazei. În data de 03/08/2015, ora 13.00, pacientul se afla în secţia de terapie intensivă în stare deosebit de gravă, analgo-sedat continuu, pe suport ventilator pentru insuficienţă respiratorie hipoxemică severă, cu susţinerea funcţiei hemodinamice cu suport vasopresor în doze mari, cu hemodiafiltrare continuă şi reechilibrare hidroelectrolitică conform monitorizării hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg”, potrivit documentului citat.

Tot la Spitalul Floreasca a ajuns şi Abdullah Atas care s-a accidentat la nivelul feţei în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina în gard. Ulterior, după ce a primit mandat de arestare, Atas a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova.

Cine este Abdullah Atas

Abdullah Atas (35 de ani), unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, este proprietarul unei mari companii, care furnizează soluţii pentru iluminat. Firma Atas Lighting SRL a fost fondată, în 2004, de  Abdullah Atas şi de fraţii săi Ahmet Atas, Mehmet Atas şi Cafer Atas.

Atas Lighting furnizează soluţii pentru iluminat destinate spaţilor comerciale, hotelurilor dar şi locuinţelor de lux. Lista clienţilor este foarte lungă şi conţine nume dintre cele mai cunoscute, de la hoteluri de lux din Bucureşti, centre comerciale, clinici private sau clădiri de birouri.

Abdullah Atas mai este asociat şi în alte firme care se ocupă cu comercializarea echipamentelor electrice, dar şi în firme de consultanţă financiară.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Cum a luat milionarul turc Ataş un poliţist pe capotă. Şoferul a fost arestat pentru tentativă de omor

Afaceristul Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce a lovit cu maşina un agent de circulaţie care a încercat să-l legitimize. Victima se zbate între viaţă şi moarte.

Afaceristul turc care a lovit intenţionat un poliţist cu maşina, arestat preventiv. Victima este în continuare în comă

Omul de afaceri turc care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist de la Brigada Rutieră a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat, luni, mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte. El este cercetat pentru tentativă de omor referitoare la acţiunea de ultraj. Poliţistul rănit a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, însă starea acestuia este în continuare deosebit de gravă.

Poliţist din Capitală, accidentat grav de un şofer care nu a vrut să oprească

Un poliţist din Capitală a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, duminică dimineaţa, după ce a fost accidentat de un şofer vitezoman, aflat şi sub influenţa alcoolului.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite