VIDEO Cum a luat milionarul turc Ataş un poliţist pe capotă. Şoferul a fost arestat pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdullah Atas a fost arestat pentru tentativă de omor FOTO Mediafax
Abdullah Atas a fost arestat pentru tentativă de omor FOTO Mediafax

Afaceristul Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce a lovit cu maşina un agent de circulaţie care a încercat să-l legitimize. Victima se zbate între viaţă şi moarte.

Agentul-şef de poliţie Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost lovit intenţionat cu maşina de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, a fost operat, luni, dar starea acestuia este în continuare foarte gravă. „A fost operat pentru leziuni abdominale, însă starea pacientului rămâne în continuare foarte gravă, fiind internat în Terapie Intensivă”, au declarat după intervenţia chirurgicală reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca. În acelaşi timp, Abdullah Atas, autorul accidentului, care acum este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Filmul accidentului

Luni, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dezvăluit derularea accidentului care ar putea fi comparat fără exagerări cu acţiunea unui film de acţiune american. Potrivit anchetatorilor, totul a pornit de la faptul că agentul care lua parte alături de alţi colegi la un filtru de control a încercat, să oprească o maşină pe Şoseaua Pipera. „În momentul în care poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat”, au relatat anchetatorii.

Lovit în plin, poliţistul a reuşit să se prindă de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri. „Pentru că voia cu orice preţ să scape de omul legii şi să fugă, şoferul a făcut mai multe manevre pentru a-l arunca de pe capotă. Într-un final, după o frână bruscă a reuşit. Poliţistul a fost aruncat pe şosea aproximativ 10 metri”, au mai arătat colegii agentului.  Şoferul, cetăţeanul turc Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, a fugit, dar a fost prins în scurt timp. În stare de ebrietate şi urmărit îndeaproape de mai multe maşini de poliţie, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a proptit cu maşina într-un gard.

“După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şoseaua Pipera - Şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Internat în stare gravă

Agentul, care lucra de 23 de ani la Brigada Rutieră, a suferit multiple traumatisme, un plămân perforat, ruptură de splină, coaste rupte şi lovituri craniene. El a fost dus la Spitalul Floreasca. La acelaşi spital a ajuns şi cel care a vrut să-l omoare. Abdullah Atas s-a accidentat la nivelul feţei, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina în gard. Ulterior, după ce a primit mandat de arestare, Atas a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova.
Duminică, au dat declaraţii despre accident colegii poliţistului rănit grav şi s-a făcut cercetarea la faţa locului.

Cine este Abdullah Atas

Abdullah Atas (35 de ani), unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, este proprietarul unei mari companii, care furnizează soluţii pentru iluminat. Firma Atas Lighting SRL a fost fondată, în 2004, de  Abdullah Atas şi de fraţii săi Ahmet Atas, Mehmet Atas şi Cafer Atas.

Atas Lighting furnizează soluţii pentru iluminat destinate spaţilor comerciale, hotelurilor dar şi locuinţelor de lux. Lista clienţilor este foarte lungă şi conţine nume dintre cele mai cunoscute, de la hoteluri de lux din Bucureşti, centre comerciale, clinici private sau clădiri de birouri.
Abdullah Atas mai este asociat şi în alte firme care se ocupă cu comercializarea echipamentelor electrice, dar şi în firme de consultanţă financiară.

Poliţişti, luaţi la ţintă de şoferi

Nu este pentru prima oară când agenţii de poliţie le cad victime şoferilor care nu vor să dea socoteală pentru greşelile făcute în trafic. Nu mai departe de toamna anului trecut, un alt agent de la circulaţie a fost călcat cu maşina de un tânăr, în sectorul 6 al Capitalei.  Când poliţistul i-a cerut să prezinte documentele la control, şoferul, Roberto Daniel Niculescu, a demarat în trombă. Agentul a fost acroşat de maşină şi târât pe o distanţă de zeci de metri. Şoferul a încercat să fugă din nou, dar a lovit cu maşina un alt autoturism. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti l-au arestat preventiv pe Roberto Daniel Niculescu, sub acuzaţia de tentativă de omor.

În noiembrie 2013, un poliţist din Vaslui a fost spulberat de un şofer, care conducea în stare avansată de ebrietate. Agentul de poliţie a fost practic călcat de maşină, care i-a strivit cutia toracică. Şoferul a fugit, dar a fost prins la scurt timp.

În noiembrie 2012, un poliţist a ajuns la spital cu numeroase fracturi, după ce şoferul pe care a încercat să-l oprească la un control de rutină a dat cu maşina peste el. Incidentul s-a petrecut pe strada Valea Cascadelor, din sectorul 6 al Capitalei. Şoferul a fugit, dar a fost prins pe o stradă din apropiere, unde încerca să-şi ascundă maşina.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite