Victoria lui Halep a însufleţit România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va fi de luni numărul 3 mondial
Simona Halep va fi de luni numărul 3 mondial

Ascensiunea jucătoarei de tenis Simona Halep în finala Roland Garros a produs un val de entuziasm în rândul publicului din România. Marile reţele sociale, precum Facebook sau Twitter, au fost împânzite de mesaje de felicitări pentru jucătoarea româncă, cea mai bine clasată din istoria tenisului românesc.

Personalităţi sau oameni simplii, românii comentează însufleţiţi performanţa Simonei Halep, prima româncă în finala Roland Garros din ultimii 34 de ani.

e
f
s
w

Imediat după calificarea Simonei Halep, jucătoarea de tenis Kim Clijsters a felicitat-o pe tânăra jucătoarea, în direct de la Roland Garros, apreciind tactica ei de joc. 

Comentatorii ziarului „Adevărul” s-au declarat mândri de performanţa constănţencei.

„Ne bucurăm că o româncă de a noastră a ajuns în topul mondial al tenisului. Noi nu avem nici un merit... este exclusiv meritul ei. Interesant că nu-i simţim că-s români de ai noştri ci pe cei ce ne-au dus faimă rea în lume. De la Simona ar trebui să învăţăm că dacă ne facem fiecare jobul conştiincios, perseverent, cu competenţă şi performanţe... vom fi apreciaţi”, scrie un comentator pe site-ul adevarul.ro.

„Bravo Simona! În primul rând că oferi o alternativă de model tineretului român debusolat şi în criză de ideal. Apoi, pentru că aduci un balon de oxigen pentru moralul colectiv al unei naţiuni atacate din toate părţile. Chiar dacă nu vei lua finala, tu rămâi Simona noastră şi îţi mulţumim. Cinste părinţilor care ţi-au dat viaţă şi te-au educat, a scris de asemenea Traian Lălescu pe site-ul adevarul.ro.

Au existat însă şi comentatori care s-au arătat deranjaţi de laudele oamenilor politici pentru tenismena româncă. „Clar felicitări! Dar te rog, Ponta: nu te duce Domnule Prim-ministru la Roland-Garros să faci poze cu Simona H., pentru a nu-i strica imaginea acestei fete şi a o îmbunătăţi pe a ta! Vezi-ţi de politica ta pentru că statul român nu are nici un merit în succesul ei”, a scris un comentator pe pagina oficială de Facebook a ziarului „Adevărul”.

Citeşte şi 

Simona Halep e în finală la Roland Garros! Ce performanţă incredibilă a egalat românca după 34 de ani

În copilărie, Halep juca la fel de bine fotbal precum tenis. Imagini de colecţie cu Simona alături de un mare fotbalist

Presa internaţională o laudă pe Halep: „Românca a oferit o demonstraţie de măiestrie tactică!“

Prima declaraţie a Simonei Halep, după calificarea, în premieră, în finala de la Roland Garros

Victoria lui Halep a însufleţit România

Simona Halep, lăudată de presa franceză: este „copleşitoare” şi „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”

Hagi şi Ţiriac o laudă pe Halep, după calificarea în finala de la Roland Garros: "Zi de zi e mai bună, ne mândrim cu ea!"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite