Victor Ponta, despre reforma în Justiţie: Scopul nu este să arăţi ce adversari politici ai reuşit să trimiţi în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a declarat că este important ca la Congresul Avocaţilor să fie invitaţi atât şeful statului, cât şi prim-ministrul FOTO Adevărul/Marian Iliescu
Victor Ponta a declarat că este important ca la Congresul Avocaţilor să fie invitaţi atât şeful statului, cât şi prim-ministrul FOTO Adevărul/Marian Iliescu

Premierul Victor Ponta, invitat la Congresul Avocaţilor, a declarat, vineri, că reforma în Justiţie nu presupune să vorbeşti la Bruxelles sau la televizor despre cine este procuror general sau şef la DNA ori pe cine dintre adversarii politici „ai reuşit să-i trimiţi în închisoare”, ci reducerea termenelor de judecată în procesele zilnice, a declarat premierul Victor Ponta.

„Eu, ca om care am fost şi în biroul unui procuror, şi într-un penitenciar, şi într-o sală de judecată - am mai fost şi exclus din săli, de pe acolo, de judecători, în vremurile de aur când eram doar avocat - pot să spun că una este să vorbeşti la Bruxelles sau la televizor despre reforma în justiţie, referindu-te, în general, la cine este procuror general sau procuror-şef la DNA şi pe cine din adversarii politici ai reuşit să-i trimiţi în închisoare, şi alta să vorbeşti de justiţia de zi cu zi", a spus Ponta, prezent la Congresul Avocaţilor.

El a spus că prin reformă se doreşte ca procesele să aibă termene de judecată mai scurte, cu decizii mai rapide ale judecătorilor, dar şi cu stabilirea unui grad de răspundere a magistraţilor care greşesc.

Ponta, după ce Băsescu a fost la Congresul Avocaţilor: „Merg la reuniunea comandanţilor de navă”

Premierul Victor Ponta a mai declarat că este invidios pentru faptul că şi preşedintele Traian Băsescu a participat la acest eveniment şi a arătat că şi-a propus să meargă şi el la următoarea reuniunea comandanţilor de navă, adăugând, zâmbind, că există "o concurenţă de coabitare".

„În general, politicienii vorbesc foarte mult despre justiţie, şi cei care sunt de profesie, şi cei care nu sunt de profesie. Astăzi, de dimineaţa, am fost un pic invidios şi mi-am propus să particip şi eu la următoarea reuniune a Uniunii comandanţilor de navă. E concurenţa asta, chiar şi când e coabitare, şi întotodeauna e ca la tango, fiecare face un pas, îl urmează şi celălalt", a spus Ponta.

El a adăugat însă, imediat după această remarcă, faptul că este important ca la Congresul Avocaţilor să fie invitaţi atât şeful statului, cât şi prim-ministrul, deoarece când se vorbeşte de justiţie sunt întrebaţi „oameni de la Bruxelles", chiar dacă justiţia de la Bruxelles „nu prea seamănă" cu cea de la Bucureşti, Iaşi sau Cluj, şi reprezentanţi ai CSM, „unde lucrurile nu sunt din interior la fel de clare ca din exterior", dar nu sunt întrebaţi şi avocaţii, singura categorie implicată în absolut toate fazele judiciare.

Premierul a mai afirmat că Uniunea Naţională a Barourilor trebuie să fie o parte integrantă a tuturor dezbaterilor şi deciziilor privind reforma justiţiei şi a propus un parteneriat în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite