Un ofiţer din Poliţia Capitalei, trimis în judecată după ce a primit 36.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar pe care îl şantaja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer din Poliţia Capitalei a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, care l-au prins în flagrant când a primit 36.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar pe care îl şantaja să îi dea un apartament, o garsonieră dublă sau bani ca să nu sesizeze mai multe instituţii care ar fi putut să oprească lucrările de construcţie la un imobil.

 Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marian Daniel Popa, inspector de poliţie la Secţia 26 din cadrul Poliţiei Capitalei, pentru şantaj, dosarul urmând să fie judecat de Tribunalul Ilfov.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie 2015 - octombrie 2015, Marian Daniel Popa a constrâns un dezvoltator imobiliar, martor în cauză, să îi dea un apartament cu două camere situat într-un imobil aflat în construcţie în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov sau o garsonieră dublă plus alte lucrări de construcţie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 de euro. Ofiţerul de poliţie l-a ameninţat pe omul de afaceri că, în caz contrar, va face demersuri la instituţiile abilitate ale statului care ar fi putut avea ca rezultat fie împiedicarea finalizării construcţiei, fie imposibilitatea înstrăinării acelor locuinţe.

În urma unor discuţii, omul de afaceri a stabilit cu ofiţerul de poliţie să îi dea 36.500 de euro pentru a renunţa la intenţiile sale de sesizarea a instituţiilor care trebuiau să se pronunţe cu privire la legalitatea imobilului.

În 16 octombrie 2015, ofiţerul de poliţie a fost prins în flagrant după ce a primit 36.500 de euro şi a semnat un înscris sub semnătură privată intitulat “contract de despăgubire”, încheiat pentru a da o aparenţă de legalitate primirii banilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite