Un inspector de la Secţia 26 de Poliţie din Capitală a fost reţinut, după ce fost prins în flagrant când primea mită de 36.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut vineri pe inspectorul de poliţie Marian Daniel Popa, de la secţia 26, pentru şantaj, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de 36.500 de euro de la un om de afaceri. Popa urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în perioada iulie - octombrie 2015, Marian Daniel Popa ar fi constrâns un dezvoltator imobiliar, care este şi denunţătorul în acest caz, să îi remită fie un apartament cu două camere situat într-un imobil aflat în construcţie în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, fie o garsonieră dublă plus alte lucrări de construcţie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 euro.

Anchetatorii arată că ameninţăr ameninţându-l pe omul de afaceri cu acte păgubitoare, respectiv efectuarea unor demersuri la instituţiile abilitate ale statului care ar fi putut avea ca rezultat fie împiedicarea finalizării construcţiei, fie imposibilitatea înstrăinării de către acesta din urmă a locuinţelor respective.

„Ca urmare a unor discuţii purtate de inculpatul Popa Marian Daniel cu omul de afaceri a fost stabilit faptul că acesta din urma se obliga să remită ofiţerului de poliţie 36.500 euro, bani în schimbul cărora, inculpatul Popa Marian Daniel urma să renunţe la toate intenţiile sale legate de sesizarea instituţiilor abilitate să se pronunţe cu privire la legalitatea imobilului respectiv. La data de 16 octombrie 2015, în biroul denunţătorului s-a prezentat inculpatul Popa Marian Daniel unde a primit suma de 36.500 euro, acţiune urmată de semnarea unui înscris sub semnătură privată intitulat <contract de despăgubire> , încheiat pentru a da o aparenţă de legalitate, moment în care s-a procedat la constarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicatul de presă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite