Un coinculpat în cazul luptelor de cocoşi organizate de Principesa Irina în SUA schimbă felul în care pledează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei peste 17 coinculpaţi, alături de Principesa Irina, fiica ultimului rege al României, în cazul luptelor de cocoşi organizate în estul statului american Oregon, nu va fi prezent la audierea programată în iulie, acesta schimbând felul în care pledează, relatează site-ul Oregonlive.com, citat de Mediafax.

Potrivit site-ului, documente judiciare arată că o schimbare a felului în care pledează a fost programată în iunie pentru Apolinar Munoz-Gutierrez, alias „Polo“. El se află în detenţie şi este vizat de o procedură în domeniul imigraţiei.

Procurorul-adjunct Steven Peifer a declarat joi că va putea să vorbească despre termenii înţelegerii privind felul în care pledează Munoz-Gutierrez abia după audierea stabilită la 12 iunie. Avocatul lui Munoz-Gutierrez nu a răspuns unor încercări ale site-ului de a-l contacta pentru a comenta în legătură cu aceste informaţii.

Apolinar Munoz-Gutierrez, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzat de organizarea unor lupte ilegale de animale şi conspiraţie în vederea încălcării legislaţiei cu privire la protecţia animalelor. În cazul în care va pleda vinovat, el va fi primul dintre inculpaţii din Oregon care va face acest lucru. Cel puţin trei inculpaţi au pledat vinovat într-un caz în statul Washington, renunţându-se la acuzaţiile formulate împotriva lor în Oregon, potrivit unor documente judiciare.

Irina Walker (61 de ani) şi soţul ei John Walker (67 de ani) sunt vizaţi de aceleaşi acuzaţii ca Munoz-Gutierrez, plus acuzaţia că operau o afacere ilegală de jocuri de noroc. Potrivit autorităţilor, cuplul a organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor, lângă Hermiston, câştigând aproximativ 2.000 de dolari pe zi, ceea ce constituie o infracţiune în acel stat american. Spectatorii plăteau accesul şi puteau cumpăra băuturi şi alimente, potrivit actului de acuzare.

Pariurile ilegale pe luptele de cocoşi sunt definite de legea din Oregon ca acele afaceri cu pariuri, care includ cinci sau mai multe persaone şi durează mai mult de 30 de zile şi în care se câştigă mai mult de 2.000 de dolari în mai multe sau într-o singură zi.

Irina şi John Walker au pledat nevinovat.

Peifer şi avocatul Irinei Walker, Per Ramfjord, au refuzat să vorbească despre eventuale negocieri privind schimbarea felului în care pledează. Un proces cu juriu, care se va desfăşura timp de zece zile, este programat începând din 14 iulie.

Derby-ul“ cocoşilor

Irina Walker locuieşte în Oregon de mai multe decenii. Ea este a treia fiică a fostului rege al României Mihai I. În documentul oficial al Curţii de Justiţie din Statele Unite ale Americii, din statul Oregon, divizia Portland, John Wesley Walker şi Irina Walker, cunoscută înainte ca Irina Kreuger, sunt acuzaţi împreună cu un grup mai mare de bărbaţi şi femei de origine hispanică, majoritatea cu porecle de tipul El Cuba, Chino, El Havolin, Mariachi, Tono sau Aguilo că au organizat pariuri şi lupte ilegale cu cocoşi.

„Luptele între cocoşi sunt un joc de noroc în care un cuţit sau orice alt obiect tăios este ataşat de picioarele cocoşilor. Lupta se desfăşoară într-o arenă, înconjurată de spectatori. Un arbitru supervizează, iar lupta se încheie când un cocoş este mort sau refuză să mai lupte. Dacă nu este ucis în luptă, cocoşul este de cele mai multe ori ucis de către oameni, apoi. O serie de lupte dintr-o zi se numesc «derby» şi depind de rezistenţa şi valoarea unui cocoş“, se arată în referatul procurorilor americani emis pe numele inculpaţilor.

10% din câştiguri mergeau către Principesă

Participanţii la aceste lupte sunt împărţiţi în mai multe categorii: un promotor, care face aranjamentele şi are grijă de derby, îngrijitorii, care prepară şi au grijă de păsări în timpul luptei (pot fi chiar proprietarii sau oameni plătiţi să facă asta), arbitrii (oficiază în arenă), spectatorii şi vânzătorii de mâncare şi băuturi.

Cei care vor să-şi înscrie cocoşul, plătesc o taxă pentru cel puţin cinci lupte, indiferent de rezultatul animalului. Promotorul sau organizatorul, în cazul acesta Principesa Irina şi soţul ei, păstrează mereu 10% din venituri.

Principesa Irina este a cincea pe linia succesiunii la şefia Casei Regale române şi la tronul României. Este căsătorită din 2007 cu John Wesley Walker şi are doi copii, Mihai şi Angelica, născuţi în 1985 şi 1986, din prima căsătorie, cu John Kreuger. Ea riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea de cinci ani şi o amendă de 250.000 de dolari, iar dacă va fi găsită vinovată îşi poate pierde ferma unde organiza bătăile între animale.

Citiţi şi: 

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, arestată pentru că organiza lupte ilegale de cocoşi

Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, au fost arestaţi în SUA, pe motiv că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din statul american Oregon.

Cine este Principesa Irina, arestată în SUA pentru organizarea de lupte ilegale cu cocoşi

Principesa Irina (60 de ani), a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, care a fost arestată joi de poliţiştii din SUA pentru organizarea de lupte ilegale cu cocoşi, s-a născut în februarie 1953 la Lausanne, în Elveţia. Ea locuieşte în statul Oregon din Statele Unite ale Americii, acolo unde şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii sale.

Casa Regală: Regele Mihai I, „profund întristat“ de arestarea Principesei Irina

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa.“, se arată într-un comunicat transmis de către Biroul de Presă al Casei Regale.

Monarhia, simbolul sub care s-a construit România modernă. Arbore genealogic

10 mai 1866. Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea în faţa Parlamentului următorul jurământ: „Jur de a fi credincios legilor ţării, de a păstra religiunea României precum şi întegritatea teritoriului ei, şi de a domni ca domn constituţional”. Cu aceste cuvinte, Carol devenea oficial domnitor al României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite