Sportivii români au plecat la Rio cu echipamente contrafăcute. Percheziţii la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei percheziţii au loc vineri în Bucureşti şi Ilfov, fiind vizată o firmă bănuită de comerţ cu articole sportive contrafăcute. Ancheta vizează echipamentele care au ajuns la sportivii ce reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Rio şi care ar fi contrafăcute. De altfel, procurorii ridică echipament sportiv şi de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Şeful misiunii olimpice: „materialul este bun”.

UPDATE  Compania Pax Creative Sports, implicată în scandalul echipamentului contrafăcut furnizat sportivilor români la JO, provine dintr-o firmă înfiinţată de fostul şef al COSR Octavian Morariu şi şi-a început activitatea în 2010, an în care, cu un singur angajat, a realizat un profit de 159.563 de lei. Firma a asigurat şi echipamentul pentru sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în baza unui contract în valoare de 280.000 de lei.

Pax Creative Sports a rezultat în urma schimbării denumirii societăţii Optimal Activ Sports, care i-a avut ca membri fondatori pe Octavian Morariu, pe Ioan Dobrescu şi pe Mihaela Knopf. La acel moment, Octavian Morariu era preşedinte, iar Ioan Dobrescu ocupa poziţia de secretar general al COSR.

La 1 martie 2010, Morariu şi Dobrescu şi-au cesionat părţile sociale lui Petru Octavian Alexandrescu, Ioanei Smaranda Burloiu şi Mihaelei Knopf.

UPDATE Alexandru Epuran, şeful misiunii olimpice a României la Rio spune că ştie din presă că există suspiciuni că echipamentul este contrafăcut, susţinând că, original sau nu, "materialul este bun", arată Mediafax.

„Din 19 iulie port echipamentul acesta şi nu mi s-a stricat nimic. Au fost sportivi care au avut câte un accident şi le-am adus din ţară echipament de schimb identic. Sportivii nu au venit la mine să se plângă de echipament, ştiu din media că există suspiciuni că echipamentul e contrafăcut. Originale sau nu, materialul este bun, am înlocuit unde a fost nevoie. Ştiu numele firmei (n.r care a câştigat licitaţia), nu ştiu despre legăturile care se vehiculează, totul s-a făcut conform legii", a declarat Alexandru Epuran.

UPDATE Poliţiştii ridică, vineri, echipament sportiv de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în dosarul privind echipamentele sportive contrafăcute.

Anchetatorii suspectează că firma Pax Creative Sports ar fi furnizat echipamente sportive contrafăcute, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română. Mai exact, sportivii care ne reprezintă zilele acestea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ar fi echipaţi cu articole de îmbrăcăminte contrafăcute

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, fiind făcute cercetări pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite