Toader: Magistraţii detaşaţi la MJ au salariu lunar care poate fi şi între 20.000 - 24.000 de lei, diurnă şi li se decontează chiria şi transportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei Tudirel Toader afirmă, într-o postare pe Facebook, că magistraţii detaşaţi au un salariu lunar care poate fi şi între 20.000 şi 24.000 de lei, iar ei care nu sunt din Bucureşti primesc diurnă, contravaloarea chiriei, care este de 2.700 de lei, şi li se decontează şi cheltuielile de transport la domiciliu. Toader reia afirmaţia conform căreia „magistraţii trebuie să facă magistratură“.

 "Dincolo de faptul că magistraţii trebuie să facă magistratură, de exigenţele izvorâte din principiul separaţiei puterilor în stat, răspunzând unora dintre întrebările repetitive, ac următoarele precizări:Magistraţii detaşaţi la Ministerul Justiţiei ocupă o funcţie vacantă asimilată magistraţilor, ţin rezervat postul de pe care au fost detaşaţi, având următoarele drepturi băneşti: un salariu lunar, care poate fi chiar şi de 20.000-24.000 lei, iar dacă nu sunt din Bucureşti, primesc şi o diurnă lunară care poate să ajungă chiar şi la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2700 lei, precum şi decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu şi retur!", scrie ministrul Justiţiei.

El precizează că indiferent de nivelul instanţei sau parchetului de la care provin, magistraţii detaşaţi sunt asimilaţi judecătorilor sau procurorilor de pe lângă ÎCCJ, respectiv PÎCCJ.

Tudorel Toader declara recent că a solicitat CSM să înceteze detaşările, deoarece MJ trebuie să-şi angajeze personal propriu, pe care să îl formeze, „să îl fidelizeze” în spiritul Ministerului Justiţiei şi pe care să conteze mulţi ani de acum înainte.

„Legea spune că detaşările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulţi detaşaţi, din cei care sunt la Justiţie, care depăşiseră acel interval de timp. Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu, avem foarte mulţi jurişti în România, avem jurişti foarte bine pregătiţi, jurişti pe care să-i angajăm la MJ, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul MJ”, a afirmat Tudorel Toader, întrebat dacă există tensiuni între minister şi CSM în privinţa detaşărilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite