Titus Corlăţean, despre tragedia din Muntenegru: „Numai Ministerul de Interne putea comunica informaţii despre decedaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a afirmat, joi, la „Adevărul Live“ că ministerul de Interne era singura autoritate în măsură să comunice informaţii despre persoanele decedate în tragedia din Muntenegru.

Titus Corlăţean a răspuns astfel la reproşurile pe care ministerul său le-a primit în ultimele zile cu privire la gestionarea deficitară a situaţiei din Muntenegru.   

„Procedurile au fost respectate cu stricteţe. În ceea ce priveşte comunicarea cu familiile persoanelor decedate, acest lucru, când lucrurile sunt atestate, confirmate, îl face o echipă specială a ministerului de Interne, pentru că acolo există psihologi special pregătiţi“, a explicat ministrul de Externe la „Adevărul Live“.

Ministrul Corlăţean a mai spus că, într-adevăr, comunicarea cu familiile persoanele implicate în accident se face de către celula de criză reunită la ministerul de Externe, care s-a reunit de îndată ce ambasadorul român din Muntenegru a confirmat că este vorba despre cetăţeni din România. 

„Comunicarea cu familiile se face respectând anumite reguli şi proceduri, pentru că nu le poţi transmite decât informaţia verificată. Iar informaţia este transmisă de ţara unde s-au petrecut acele lucruri, de autorităţile care gestionează la faţa locului situaţia“, a mai precizat ministrul, subliniind că, în primele ore, s-a comunicat că în accident a fost implicat un autocar ucrainean. 

Titus Corlăţean a mai precizat că, de regulă, în astfel de situaţii, „ministrul de Externe este vinovatul de serviciu“, dar că a renunţat să se mai enerveze. „Au fost acolo cam 80 de persoane din ministerul de Externe, prin rotaţie, care s-au ocupat de ceea ce trebuiau să se ocupe“, şi-a întărit ministrul afirmaţia.  

De asemenea, Titus Corlăţean a explicat cum a fost posibil ca autocarul să fie condus de un poliţist. 

„S-a schimbat legea în 2010, iar unii oamenii au fost daţi afară.În compensare, s-a schimbat legea.  S-a permis angajaţilor din poliţie ca în timpul liber să presteze şi alte activităţi salarizate. E bine, e rău? Sunt responsabili în ministerul de Interne  care au spus că nu sunt de acord cu acele modificări din lege“, a conchis ministrul Titus Corlăţean. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite