Surse: Dosarul „Romgaz-Interagro” va fi finalizat peste trei luni; Ministerul Economiei s-a constituit parte civilă cu 71 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu la DNA FOTO Eduard Enea/Adevarul
Adriean Videanu la DNA FOTO Eduard Enea/Adevarul

Dosarul "Romgaz-Interagro", în care sunt urmăriţi penal omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, va fi finalizat peste trei luni, au declarat surse judiciare pentru News.ro, precizând că Ministerul Economiei s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 71 de milioane de euro.

 Dosarul "Romgaz-Interagro" va fi trimis în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în luna martie a anului viitor, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Ministerul Economiei s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 71 de milioane de euro, au adăugat sursele citate.

Patronul Interagro, Ioan Niculae, a fost audiat la DIICOT în 13 octombrie în acest caz. El nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii privind refacerea anchetei, după infirmarea rechizitoriului prin care omul de afaceri, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu şi alte persoane din conducerea companiei Interagro urmau să fie trimişi în judecată.

Adriean Videanu a fost la DIICOT în 5 octombrie, el declarând atunci că acuzaţia pe care i-o aduc procurorii în dosarul "Romgaz-Interagro" este de participaţie improprie la complicitate la delapidare.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii DIICOT reiau actele procedurale în acest dosar şi cheamă la audieri toate persoanele vizate, pentru a le aduce la cunoştinţă acuzaţiile şi probele noi din cauza în care, iniţial, faptele au vizat intervenţii la Romgaz pentru ca firma Interagro să primească preferenţial gaze la preţuri mici.

Printre persoanele audiate de procurorii DIICOT sunt Mircea Marin, administrator Interagro, şi foştii secretari de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban, Dan Victor Alexandru şi Viorel Palaşcă.

În luna martie, dosarul "Romgaz-Interagro" era aproape finalizat, după mai bine de trei ani de anchetă, de către procurorii DIICOT, care au chemat atunci persoanele vizate, le-au adus la cunoştinţă că au fost puse sub inculare şi le-au prezentat materialul de urmărire penală, ultima etapă înaintea trimiterii cauzei în instanţa.

Procurorii i-au chemat atunci la DIICOT pe Ioan Niculae, Adriean Videanu şi pe preşedintele Interagro, Nicoleta Toncea. Patronul Interagro, Ioan Niculae, fusese pus sub inculpare pentru instigare la abuz în serviciu, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani, Adriean Videanu, ministru al Economiei în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, iar Nicoleta Toncea, pentru spălare de bani şi sustragere de sub sechestru.

Ioan Niculae este eliberat condiţionat din 15 iulie, după ce a executat din aprilie 2015 o parte din pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul "Mită la PSD".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite