Articol publicitar

Studiul în străinătate – o decizie importantă cere o alegere responsabilă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
WE

Sistemul de învăţământ superior joacă un rol important în viitorul tinerilor şi în societate, creând şi dezvoltând cunoaşterea, transferând-o studenţilor, cultivând şi stimulând inovaţia.

WORLD EDUCATION FAIR, care isi va deschide portile pe 12 si 13 Octombrie in Bucuresti, contribuie la deschiderea tinerilor din Romania fata de mediul educational international. Evenimentul aduna sub acelasi acoperis universitatile din strainatate, in eforturile lor de a-si prezenta oferta educationala internationala, programele de studiu si conditiile de aplicare. Targul va continua pe 14 Octombrie in Constanta si pe 16 Octombrie in Timisoara. 

Conform datelor Comisiei Europene, sunt peste 4000 de institutii de invatamant superior in Europa, cu peste 19 milioane de studenti si peste 1,5 milioane de angajati in sistem. Multe din universitatile europene se regasesc pe pozitii fruntase in clasamentele mondiale in ceea ce priveste calitatea educatiei si conditiile de studiu. In Romania, inca sunt putini tinerii care aleg sa-si continue studiile in strainatate dupa terminarea liceului sau a cursurilor de licenta.

Beneficiile aduse de urmarea unui program de studiu la o universitate din strainatate sunt numeroase. Structura sistemului de invatamant, specializarile si programele care urmeaza tendintele pietei muncii, tehnologiile noi, mediul international de studiu, o cariera internationala care poate fi initiata inca din timpul studiilor si oportunitatile de dezvoltare intr-un mediu care se pliaza pe aptitudinile si pasiunile studentului sunt doar o parte dintre acestea.

Fiecare tanar si mai ales parintii se simt responsabili sa sprijine si sa investeasca in viitorul educational si profesional al fiecaruia. Cu toate acestea, provocarile pe care le infrunta in momentul alegerii unei destinatii internationale de studiu scot in evidenta nevoia de a apela la servicii profesioniste de consultanta educationala, pentru a se asigura de realizarea unui dosar de admitere reusit, la timp si fara griji.

In lumina celor de mai sus, proiectul bianual World Education, dedicat studiilor universitare de licenta si master in strainatate, impreuna cu consultantii IntegralEdu, organizatorii evenimentului, cauta si dezvolta permanent linii directe de comunicare intre institutiile de invatamant superior si familiile din Romania, interesate de studii in strainatate.

De aceea, rolul unui consultant educational profesionist nu se reduce doar la un schimb indirect de informatii despre ce se poate studia in strainatate, ci implica un contact permanent direct intre aplicant, parinti si universitati si nu numai. Iata cateva dintre aceste repere:

·         Colaborarea stransa cu universitatile din Europa vine in sprijinul elevilor, studentilor si a familiilor acestora, cu informatii de prima mana privind oportunitatile de studiu in strainatate, programele disponibile care se si potrivesc candidatului, procedurile de aplicare, termenele limita pentru depunerea dosarului, cazare, plecare, posibilitatile de angajare dupa finalizarea studiilor, etc.

·         Prin proiectul World Education, consultantii IntegralEdu ajuta in mod direct candidatii romani sa discute cu reprezentantii universitatilor, sa inteleaga corect procesul de admitere pentru programele alese, sa-si planifice corespunzator viitorul educational, sa se pregateasca pentru o experienta internationala de succes si sa se asigure ca totul este facut la momentul potrivit.

·         Targurile World Education sunt gazda a peste 10.000 de tineri interesati sa-si urmeze studiile sau sa isi faca o cariera in strainatate, dezvoltand cu fiecare editie proiecte dedicate sa-i ajute pe elevi si studenti sa fie admisi cu succes si sa inteleaga importanta luarii unei decizii responsabile in ceea ce priveste viitorul lor.

·         Intelegand si insusindu-si permanent dinamica programelor de studiu si a pietei muncii atat la nivel national cat si international, dorintele si inclinatiile tinerilor de a beneficia de conditii optime de studiu si dezvoltare, IntegralEdu vine in intampinarea acestor schimbari prin dezvoltarea permanenta de parteneriate noi cu institutii de invatamant de top din strainatate, crearea de programe speciale de pregatire, etc.

In aceasta ordine de idei, editia din Octombrie 2013 a targului vine cu mai multe universitati, mai multe programe de studiu, mai multe oportunitati de pregatire pentru examenele de limba straina, pe scurt, mai mult World Education. Totodata IntegralEdu a dezvoltat in premiera mai multe cursuri dedicate tinerilor, precum: “BeSmart” – curs intensiv pentru admiterea la universitati de top din strainatate, “BeMed” – pregatire pentru aplicatii la Medicina sau “BeArch” – curs dedicat viitorilor studenti la Arhitectura.

Aflati mai multe despre participantii la targ, despre programele si surprizele pregatite in acest an pentru tineri si familiile acestora si inregistrati-va gratuit accesand site-ul www.worldeducation.ro.

Inregistrarea, participarea la eveniment si sesiunile de consultanta educationala oferite de IntegralEdu sunt gratuite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite