Stelian Tănase, te acuz!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revin, mai devreme decât mi-aş fi dorit şi mai des decât ar merita-o submediocrul personaj, imoral până în măduva oaselor care este Stelian Tănase, asupra zbaterilor, minciunilor, manevrelor, acţiunilor de manipulare pe care le întreprinde individul cu pricina pentru a-şi menţine sinecura din fruntea TVR. O sinecură pe care nu a meritat-o niciodată.

Un loc unde a fost numit dintr-un capriciu al veşnic iresponsabilului premier Victor Ponta în a cărui sarcină cade şi amplificarea dezastrului instituţiei din Calea Dorobanţi din cauza nepriceperii şi machiavelismului lui Stelian Tănase. 

Personajul, dornic să distrugă TVR, după modelul rectorului din La satire Ménippée  care aplauda distrugerea instituţiei căreia ar fi trebuit să îi asigure prosperitatea, face ce face şi mereu dezinformează cu scopul de a crea impresia că SRTV ar fi devenit imposibil de condus. De „guvernat”, cum spune Stelian Tănase, închipuindu-se, în interminabilul său delir, prim-ministru. Drept pentru care s-a slujit joia trecută de naivitatea celor ce se ocupă de publicaţia Pagina de media şi le-a servit falsa informaţie că ar exista un conflict deschis între Comitetul director şi Consiliul de Administraţie al TVR. Lucru categoric dezminţit de componenţii CD. Există doar un conflict între ei şi persoana lui Stelian Tănase.

Din păcate, nepriceperea, naivitatea, interesele personale ale unor componenţi ai CA contribuie şi ea la reuşita operaţiunilor ilicite ale lui Stelian Tănase. Mai întâi că în şedinţa de joi, 31 ianuarie, a C.A. încă preşedintele-director general al TVR, a supus spre aprobare o listă de modificări în ierarhia personalului redacţional, diferită de cea aprobată de Comitetul Director cu o zi înainte. Nu, dezinteresat, fireşte. Ceea ce înseamnă fals în acte publice. 

În al doilea rând că acelaşi CA a consimţit la diminuarea bugetului mai tuturor unităţilor de producţie din componenţa TVR. Banii astfel „economisiţi” ar urma să se constituie într-un aşa-numit „fond de rezervă” aflat la dispoziţia C.A., fond ce ar urma să fie direcţionaţi de respectivul Consiliu. Or, Consiliul de Administraţie al TVR nu este îndrituit prin lege să aibă la dispoziţie un astfel de fond de rezervă tocmai pentru că nu are competenţe în politica editorială a Televiziunii Române. Prin acest fond, CA ar introduce un fel de cenzură în TVR. O cenzură pe care o practică pe scară mare Stelian Tănase. Deocamdată, tristul personaj cu acest nume a interzis difuzarea pe post a unor spectacole precum Profu’ de religie  şi O dragoste nebună, nebună, nebună…

Profitând de habarnamismul unui Consiliu de Administraţie numit politic, de oboseala unora dintre componenţii acestuia, de faptul că unii dintre aceştia au părăsit şedinţa mai devreme decât era cazul, dar şi de o prevedere discutabilă ce permite delegarea de competenţe, în ultima parte a şedinţei, Stelian Tănase a pregătit terenul pentru debarcarea din Comitetul Director a producătorului general Cristian Zgabercea, a directorului de programe, Irina Radu, şi a directorului Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci. 

Tot fără nici un fel de acoperire legală, acelaşi Stelian Tănase a scos la un inedit şi ilegal concurs de proiecte, care ar urma să se încheie în ziua de 7 februarie şi pe care ar urma, probabil, să îl câştige acoliţii domniei-sale, o serie de emisiuni care au audienţe sub media postului. Unele cu destinaţii speciale, condamnate prin natura lor să aibă astfel de audienţe, precum cele pentru minorităţi, altele, devenite adevărate branduri ale TVR, aşa cum sunt Nocturnele sau Garantat 100%.  Emisiuni pentru elite, emisiuni difuzate pe tronsoane orare speciale, unele chiar după ora 24. 

Pentru a se salva de la demiterea pe care i-o pregăteşte actuala majoritate parlamentară, Stelian Tănase cerşeşte sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis. Deocamdată, şi-a aranjat o întrevedere cu dl. Sergiu Nistor, consilierul pe probleme de cultură al preşedintelui. E de sperat că dl. Nistor ştie cu cine are de-a face. Şi că va acţiona în consecinţă.

Fireşte, e grav că cineva precum Stelian Tănase a ajuns să conducă TVR. E nespus de grav că Stelian Tănase comite fapte precum cele inserate mai sus. E de neînchipuit că cineva cu profilul moral al lui Stelian Tănase e profesor la Universitatea din Bucureşti. O ruşine pentru respectiva instituţie, la fel de mare precum acordarea titlului de doctor plagiatorului Victor Ponta.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite