Unul dintre răniţii în explozia de la Medgidia are arsuri pe 98% din suprafaţa corpului, iar copilul este în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane rănite într-o explozie care a avut loc în Medgidia au arsuri pe suprafeţe mari ale corpului FOTO Adevărul
Mai multe persoane rănite într-o explozie care a avut loc în Medgidia au arsuri pe suprafeţe mari ale corpului FOTO Adevărul

Un bărbat rănit în explozia de la Medgidia are arsuri pe 98% din suprafaţa corpului, prognosticul în cazul lui fiind extrem de rezervat, iar două femei au arsuri pe 35% din corp.

„Bărbatul este în stare foarte gravă, cu arsură severă pe 98% din suprafaţa corpului. În cazul lui, prognosticul este extrem de rezervat. Odată cu el au fost aduse şi două femei, una mai vârstă, se pare că ar fi vorba despre o familie, acestea având arsuri pe 35% din suprafaţa corpului”, a spus doctorul Adrian Stănculea, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri a precizat că cei trei pacienţi au fost supuşi tratamentelor medicale de specialitate, iar miercuri se va stabili ce intervenţii chirurgicale sunt necesare.

Copilul adus la Bucureşti este în stare foarte gravă

În schimb, starea copilului rănit în explozia de la Medgidia este una foarte gravă, potrivit medicului Raluca Alexandru, purtător de cuvânt la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală. „Copilul se află pe secţia de Terapie Intensivă, are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, cel mai mult fiind afectată faţa”, arată purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Potrivit specialistului, arsurile sunt profunde, cele mai grave sunt în zona feţei, fiind afectate şi căile respiratorii. Medicii vor stabili când va fi operat copilul, în vârstă de opt ani.

12 persoane, rănite în urma unei explozii

Douăsprezece persoane au fost rănite în explozia care a avut loc marţi seară, într-un apartament de la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe cu patru niveluri, situat pe bulevardul Independenţei din Medgidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat că patru dintre victime, trei adulţi şi un copil, aflaţi în stare gravă, au fost transportaţi cu un elicopter la Bucureşti. Cei trei adulţi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, iar copilul a fost dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, celelalte persoane rănite, majoritatea fiind intoxicate cu fum, au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul din Medgidia şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Pompierii constănţeni au reuşit să stingă incendiul care a urmat exploziei după o intervenţie care a durat aproximativ două ore.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE VIDEO Explozie devastatoare la Medgidia. 12 persoane au fost rănite şi au suferit arsuri

Explozie puternică într-un bloc de pe strada Independenţei din Medgidia. 12 persoane au suferit arsuri sau au fost rănite după ce o butelie a sărit în aer într-un apartament de la etajul 2 al imobilului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite