Nici în acest an Institutul Cantacuzino nu va produce vaccin antigripal autohton. Lider sindical: „Disperarea angajaţilor a ajuns la cote maxime!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul Cantacuzino este pe butuci din septembrie 2014 FOTO Adevărul
Institutul Cantacuzino este pe butuci din septembrie 2014 FOTO Adevărul

Soarta Institutului Cantacuzino a fost luată în discuţie miercuri la sediul Guvernului. La întâlnirea care a durat mai puţin de cinci minute au participat reprezentanţi ai unităţii dar şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Nemulţumiţi de soluţiile autorităţilor, angajaţii ameninţă cu noi proteste.

„Întâlnirea a durat mai puţin de două minute. Ideea este că nu s-a stabilit care este forma de finanţare a Institutului Cantacuzino. Nu am discutat despre salarii, nu am discutat despre un termen sau o strategie pentru Institut. Disperarea noastră a ajuns la cote maxime. Tot ce ştim este că după şase luni de la trecerea noastră la Ministerul Educaţiei s-a stabilit o nouă comisie interministerială care să ia în discuţie reluarea activităţii. Oamenii nu mai au bani să vină la serviciu”, a declarat doctorul Marian Toader, lider sindical.

Concret, 279 din cei 486 de angajaţi au salariul minim pe economie, iar la ora actuală nu există nicio diferenţă între un asistent medical şi un măturător, admite doctorul Marian Toader, şeful sindicatului TESA din Institutul Cantacuzino.

„Pe luna decembrie, angajaţii au primit 180 de lei, în timp ce în ianuarie au primit 413 lei, asta în condiţiile în care foarte mulţi dintre ei fac naveta şi ajung să dea 170 de lei pe transport, lunar. Deşi nu au fost plătiţi, oamenii au lucrat în această perioadă. Nemulţumirea majoră nu este legată de salarii, ci de situaţia incertă în care se află Institutul Cantacuzino”, a explicat, pentru „Adevărul”, Marian Toader.

Toader, care a participat la 90% din întâlnire comisiei interministeriale, susţine că angajaţilor nu le este nici acum foarte clar de cine aparţin şi care minister ar trebui să le achite leafa lunară.

„Tot ce a reuşit această comisie, în ultimele luni, a fost să treacă Institutul Cantacuzino de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei. Sperăm să găsim o soluţie optimă sau măcar un termen la care să stabilim ce facem cu Institutul Cantacuzino. Cineva trebuie să îşi asume dacă el este important sau nu pentru România”, a completat Toader.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite