Sancţiuni dure pentru cei care îşi deranjează vecinii. Amenzile ajung până la 6.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru sporirea atribuţiilor poliţiştilor. Legea vizează sancţionarea celor care organizează petreceri private şi folosesc aparatură muzicală care tulbură liniştea în cartiere rezidenţiale cu amenzi între 2.000 şi 3.000 de lei.

Legea în vigoare interzice „organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban”, scrie Mediafax.

De asemenea, în cazul repetării contravenţiei în termen de 24 de ore, se aplică o amendă de până la 6.000 de lei sau prestarea a 100 – 150 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Actul normativ prevede, de asemenea, amendarea cu până la 1.500 de lei a persoanelor care refuză să furnizeze poliţiştilor sau jandarmilor date de identificare sau să se prezinte la sediul Poliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite