Romeo, Julieta şi stupefiantele! Cum au făcut avere un brancardier şi iubita lui, soră medicală, din traficul de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un brancardier şi o asistentă medicală din Slatina sunt acuzaţi de trafic de droguri
Un brancardier şi o asistentă medicală din Slatina sunt acuzaţi de trafic de droguri

Mai mulţi tineri care au fumat cannabis amestecat cu acetonă sau alcool etilic au ajuns în stare gravă la spitalul de urgenţă din Slatina. Când au încercat să afle ce se întâmplă, poliţiştii au descoperit că traficanţii de droguri au apelat la această combinaţie periculoasă pentru a crea senzaţii mai puternice amatorilor de droguri. Printre cei implicaţi în „afacere” se numără şi un brancardier, dar şi iubita acestuia, asistentă medicală.

„E mult mai tare ca aia d-am avut-o noi. Mi-o dete aproape mărunţită. Într-un plic d-ăla mare, mare, full, full. Ştii?”, spunea într-o convorbire telefonică, din 5 iunie 2017, interlopul slătinean Marius Iordache (29 de ani), zis „Atomenu”. Procurorii DIICOT spun că bărbatul tocmai achiziţionase cannabis de la un traficant de droguri din Craiova şi transmitea acest lucru tovarăşilor săi cărora, de altfel, le-a şi comunicat că ar fi vrut să împartă mai repede drogurile în pliculeţe deoarece avea deja clienţi. „Vezi că sunt băieţii de la Vâlcea jos, în faţă la tine!... Ţine-i pân-ajung eu! (…) Aşa, că uite, mai am şi eu puţin şi-ajung... şi adu-mi şi mie… răzătoarea şi cu greutatea (…) E ... e mult mai tare ca aia d-am avut-o noi”, era vizibil încântat „Atomenu”. 

Interlopul a fost arestat săptămâna aceasta, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acelaşi dosar au mai fost arestate alte şase persoane printre care Ana Lilea, iubita acestuia, şi Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardier la Morga Spitalului Judeţean Slatina. Iubita brancardierului, Oana Dinu, asistent medical în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, a fost eliberată după mai multe ore de audieri.

Ancheta a scos la iveală că totul a început în februarie 2016, în momentul în care mai mulţi minori şi tineri au fost internaţi, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Slatina. Motivul: consumaseră substanţe care le dădeau efecte halucinogene, stări de rău sau stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană. În acelaşi timp, în urma unor controale efectuate atât în trafic cât şi în anumite localuri, asupra mai multor persoane, în special minori şi tineri, poliţiştii au găsit mai multe pliculeţe  cu materiale vegetale. Analizele au dezvăluit că era vorba de substanţe care au efecte psihoactive. 

Afacerea: „Cannabis la comandă”

Ancheta deschisă la DIICOT a stabilit că în Slatina apăruse un grup organizat care se ocupa cu traficul de cannabis. În cadrul grupului, atribuţiile erau bine delimitate: unii membrii se ocupau cu procurarea, unii cu amestecarea produselor şi ambalarea iar alţii se ocupau cu distribuirea, ajungându-se la nivelul de a distribui aceste produse, la comandă. Din februarie 2016 şi până în iunie 2017, gruparea ar fi vândut aproximativ 10 kilograme de droguri. 

Monitorizarea discuţiilor telefonice a dezvăluit că în momentul în care aveau o comandă, membrii grupului o livrau ca pe pizza: se deplasau acolo unde erau solicitaţi şi livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs (ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale). Printre zonele unde gruparea distribuia aceste produse se numărau şi împrejurimile Şcolii Generale nr. 5, dar şi a Liceului „Nicolae Titulescu”. 

În momentul în care pe interceptări şi filaje „a picat” unul dintre distribuitori, firele anchetei au dus la liderii grupării: „Atomenu” şi iubita acestuia, Ana Lilea. „Păi întârziai, Ana, că stătui s-aştept, să ne ţigănim, vrusei să iau mai ieftină, nu vru, nu ălea ...”, se plângea interlopul despre problemele pe care le avea cu aprovizionarea. Procurorii DIICOT spun că femeia ar fi avut misiunea de a porţiona şi amesteca produsele, iar în cazul în care drogurile nu aveau o calitate deosebită, li se adăuga acetonă sau alcool etilic, care trebuia să le crească calitatea psihoactivă.  „Pui şi tu aia la uscat dacă te duci pe la Nicoleta sau dacă mai ieşi p-afar'… cât o laşi ...”, sunau ordinele lui „Atomenu”.

„Economiile” unui brancardier

Rolul brancardierului Ilie Lale (29 de ani) ar fi fost acela de a distribui droguri în zona Liceului „Nicolae Titulescu” din Slatina. Procurorii susţin că tânărul era atât distribuitor, cât şi consumator de cannabis. El ar fi picat pe interceptări, atunci când a fost sunat de clienţii care voiau „marfă”. Pe 6 iunie, atunci când mascaţii au intrat în casa lui Lale, brancardierul şi iubita lui, Oana Dinu, au încercat să arunce drogurile la toaletă, dar au fost opriţi de poliţişti. 

Lale le-a declarat anchetatorilor că drogurile erau pentru consum propriu şi el nu se ocupă cu traficul de stupefiante. Însă procurorii DIICOT susţin că acesta ar minţi, deoarece la pecheziţie a fost găsit un  cântar electronic, mai multe punguţe din material plastic goale, precum şi material vegetal  care ar conţinea substanţe psihoactive, porţionate, care clar ar fi fost destinate vânzării şi nicidecum consumului propriu. În plus, acasă la Lale poliţiştii au găsit 141.000 de lei şi 6.000 de euro, bani care ar proveni din traficul de droguri. Brancardierul a declarat însă că sumele de bani sunt economiile sale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite