Razie la 300 de centre care colectează deşeuri industriale reciclabile din Bucureşti şi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de centre care colectează deşeuri industriale reciclabile din Ilfov, Ialomiţa Călăraşi, Constanţa şi Bucureşti au fost controlate de poliţişti în ultimele două săptămâni. În aurma acţiunilor au fost  descoperite 14 infracţiuni şi confiscate 22.370 kg. de materiale.

„În perioada 26 aprilie – 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Ialomiţa Călăraşi, Constanţa şi ai D.G.P.M.B., împreună cu cei de la Secţiile Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti şi Constanţa au desfăşurat, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, controale la agenţi economici ce desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile“, potrivit comunicatului Poliţiei Române.

Acţiunile anchetatorilor au vizat identificarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase, care nu respectă legislaţia în domeniu şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii au efectuat verificări la 290 de centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase şi au aplicat 26 contravenţii la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale şi 471 la alte acte normative, în valoare de aproximativ 155.000 de lei.

De asemenea, au identificat 65 de centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase neautorizate

Totodată, în urma controalelor, au fost constatate 14 infracţiuni, dintre care 3 la Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi 11 la alte acte normative, fiind confiscate 22.370 kg. de materiale.

Acţiunile, desfăşurate în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatelor Teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu, vor continua.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite