Prună: „La toamnă, pun pe masa Parlamentului o lege privind directivele europene, inclusiv confiscarea extinsă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Ralucă Prună, a declarat vineri că, la toamnă, va trimite Parlamentului un proiect de lege privind transpunerea în legislaţia românească a mai multor directive europene, inclusiv cele privind prezumţia de nevinovăţie şi confiscarea extinsă.

Referindu-se la directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie, Raluca Prună a explicat că aceasta este parţial transpusă în România.
 
"Este deja garantată constituţional. Nu am spus că nu este o prioritate pentru mine. Termenul de transpunere este aprilie 2018. Am mai spus în spaţiul public că înainte de asta am alte trei directive, confiscarea extinsă, cu termen în octombrie 2016, o altă directivă cu termen de transpunere în noiembrie 2016 şi o ultima cu termen în mai 2017", a spus ministrul Justiţiei.
 
Prună a precizat că va elabora un proiect de lege care să cuprindă toate aceste transpuneri de directive.
 
"Fac o promisiune publică, voi pune pe masa Parlamentului - să nu mai fim puşi în situaţia de a transpune directive întârziate cu şase ani, prin ordonanţă de urgenţă - în toamnă, un proiect de lege care să cuprinda toate transpunerile acestea, deşi ele sunt parţiale. Prezumţia de nevinovăţie există, avem cu toţii garanţia şi ea decurge din textul constituţional", a declarat Raluca Prună, vineri, după o întâlnire cu şefii penitenciarelor din întreaga ţară.
 
Ministrul Justiţiei, le-a răspuns, în 25 mai, pe Facebook, fostului premier Victor Ponta şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care o acuzaseră că a întârziat transpunerea în legislaţia românească a directivei europene privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, ea arătând că termenul pentru acest document este anul 2018, iar restul ”e campanie electorală”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite