Procurorii DNA au în lucru două anchete cu privire la contractul de realizare a autostrăzii Braşov - Cluj - Borş semnat cu Bechtel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie instrumentează, în prezent, două dosare penale cu privire la contractul de realizare a autostrăzii Braşov - Cluj - Borş semnat cu Bechtel, potrivit oficialilor DNA.

„Referitor la realizarea autostrăzii Braşov — Cluj — Borş, există la DNA în instrumentare în acest moment două dosare penale. Unul dintre ele are ca obiect negocierea, aprobarea şi semnarea contractului de proiectare, construire şi finanţare a autostrăzii Braşov — Cluj — Borş în cursul anului 2003. În acest dosar se fac cercetări penale pentru suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de abuz în serviciu în formă calificată. Al doilea dosar are ca obiect modificările succesive la contractul iniţial adoptat în perioada 2003 — 2013 până la reziliere. În acest dosar se efectuează cercetări pentru suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul", a spus Livia Săplăcan, citată de Agerpres.

Ancheta contractului dispărut, clasată

Procurorii au clasat dosarul privind dispariţia contractului încheiat în 2003 cu compania Bechtel pentru Autostrada Transilvaniei, întrucât faptele de distrugere, abuz şi neglijenţă în serviciu cercetate în cauză s-au prescris, au declarat marţi, pentru News.ro, oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 5.

Sesizarea a fost făcută în august 2013, de Dan Şova, atunci ministru delegate al Marilor Proiecte, plângerea fiind depusă iniţial la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru fapte de distrugere, abuz şi neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, precum şi pentru furt, legate de dispariţia contractului original cu compania americană Bechtel pentru autostrada Braşov-Borş, cunoscută ca Autostrada Transilvaniei.

DNA a stabilit atunci că nu are competenţa să verifice aceste aspecte şi a trimis dosarul la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, care a închis cauza după doi ani.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite