Procurorii CSM vor discuta miercuri cererea Laurei Codruţa Kovesi de continuare a activităţii ca procuror. Tudorel Toader şi-a anunţat prezenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a CSM va discuta, miercuri, cererea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a-şi continua activitatea în calitate de procuror, după ce a fost emis, de către preşedintele Klaus Iohannis, decretul de revocare a acesteia din funcţia de conducere.

Update: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge miercuri la Secţia pentru procurori a CSM, unde se va discuta solicitarea fostei şefe a DNA de continuare a activităţii, se arată în agenda publicată pe site-ul Ministerului.

De asemenea, potrivit Mediafax, la Secţie va participa şi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

***

Procurorii CSM vor discuta, miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruţa Kovesi de a-şi continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"După cum ştiţi, preşedintele a emis decretul de revocare. Aşadar, mandatul meu încetează începând de azi. Am fost şef al DNA timp de 5 ani şi tot ce am realizat sau nu am realizat am consemnat într-un raport care va putea fi studiat pe site. Propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ, am dovedit în faţa Secţiei de procurori că motivele invocate de ministrul Justiţiei o parte sunt nereale, o parte neîntemeiate. Decretul de revocare emis de preşedintele României lasă un mare semn de întrebare - va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei? O clarificare rămâne în continuare necesară. Am luat act de decretul de revocare, începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror.", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la scurt timp după anunţul privind revocarea sa.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, ca urmare a deciziei CCR, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. „Lupta împotriva corupţiei nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită“, a mai transmis şeful statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite