Alţi 19 procurori s-au alăturat susţinerii poziţiei secţiei pentru procurori a CSM  privind procedura de selecţie şi numire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi 19 procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au alăturat astăzi iniţiativei de susţinere a poziţiei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în privinţa procedurii de selecţie şi numire a procurorilor în funcţiile de conducere la Parchetul General, DNA şi DIICOT. Până în acest moment, un număr de 90 de procurori din totalul de 124 care lucrează în cadrul DNA au semnat luarea de poziţie.

Lista celor 19 procurori care s-au alăturat demersului colegilor: Călin Sorin Mihail; Eva Emilian; Merişescu Luminiţa, Munteanu Florin Bogdan, Băloi Daniela, Gligan Ana Maria, Scarlat Mădălina, Oprea Ligia Carmen, Sechely Violeta, Cojocariu Dragoş, Badea Dan Gabriel, Crişan Iuliana, Bălănescu Ştefan, Bălăşoiu Carmen, Man Ciprian, Humulescu Manuel, Hrincescu Cornelia, Apetroaei Daniel, Iacobuţ Corina.

Asociaţia magistraţilor: „Împărţeală politică a funcţiilor de la conducerea PICCJ, DNA ŞI DIICOT“

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) consideră că atitudinea de "împărţeală politică" a funcţiilor de la conducerea PICCJ, DNA şi DIICOT reprezintă „cea mai grea lovitură dată statului de drept după 1989" şi solicită CSM să intervină pentru rezolvarea crizei, după cum se precizează într-un alt comunicat de miercuri.

La rândul ei, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) consideră că funcţiile cele mai înalte din PICCJ, DNA şi DIICOT „au fost negociate exclusiv pe criterii politice“ şi consideră „revoltătoare această atitudine a factorilor decidenţi“.

Kovesi şi Niţu, propunerile premierului

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost avansate miercuri dimineaţa de către premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, printr-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite