Principesa celor trei infracţiuni: referatul de arestare al procurorilor în cazul Irinei Walker, fiica Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principesa Irina, a treia fiică a Regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, au fost arestaţi pentru că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor. Pe numele lor au fost emise 12 capete de acuzare, conform referatului procorurilor americani, care enumeră momentele când cei doi, împreună cu asociaţii lor, au încălcat legea.

În documentul oficial al Curţii De Justiţie SUA, din statul Oregon, divizia Portland, John Wesley Walker şi Irina Walker (cunoscută înainte ca Irina Kreuger) sunt acuzaţi împreună cu un grup mai mare de bărbaţi şi femei de origine hispanică, majoritatea cu porecle de tipul El Cuba, Chino, El Havolin, Mariachi, Tono sau Aguilo.

Ce înseamnă pariurile ilegale în Oregon?

Primul capăt de acuzare este organizarea de pariuri ilegale, începând cu data de 1 aprilie 2012, până pe 19 mai 2013, în localitatea Irrigon, Morrow County, în districtul Oregon. Cuplul lucra împreună cu Mario Perez (El Cuba), David Sanchez, Jose Luis Virgen Ramirez şi Aurelia Garcia Mendoza pentru a organiza aceste pariuri, care includ luptele de cocoşi.

Pariurile ilegale pe luptele de cocoşi sunt definite de legea din Oregon ca acele afaceri cu pariuri, care includ cinci sau mai multe persaone şi durează mai mult de 30 de zile şi în care se câştigă mai mult de 2.000 de dolari în mai multe sau într-o singură zi.

Luptele de cocoşi - o definiţie legală

Al doilea capăt de acuzare priveşte legea numită "Animal Welfare Act", definită prima oară în 1966 de preşedintele Lyndon B. Johnson. Este singura lege federală care reglementează tratamentul aplicat animalelor.

Referatul procurorilor arată că cei care au participat la organizarea luptelor între cocoşi au violat Articolul 7, Secţiunea 2156 din legea americană. Activitatea lor este descrisă detaliat în document.

"Luptele între cocoşi sunt un joc de noroc în care un cuţit sau orice alt obiect tăios este ataşat de picioarele cocoşilor. Lupta se desfăşoară într-o arenă, înconjurată de spectatori. Un arbitru supervizează, iar lupta se încheie când un cocoş este mort sau refuză să mai lupte. Dacă nu este ucis în luptă, cocoşul este de cele mai multe ori ucis de către oameni, apoi. O serie de lupte dintr-o zi se numesc "derby" şi depind de rezistenţa şi valoarea unui cocoş", se arată în documentul de mai jos.

Participanţii la aceste lupte sunt împărţiţi în mai multe categorii: un promotor, care face aranjamentele şi are grijă de derby, îngrijitorii, care prepară şi au grijă de păsări în timpul luptei (pot fi chiar proprietarii sau oameni plătiţi să facă asta), arbitrii (oficiază în arenă), spectatorii şi vânzătorii de mâncare şi băuturi.

Strada din Oregon unde stau cei doi soţi

image

Cei care vor să-şi înscrie cocoşul, plătesc o taxă pentru cel puţin cinci lupte, indiferent de rezultatul animalului. Promotorul sau organizatorul, în cazul acesta Principesa Irina şi soţul ei, păstrează mereu 10% din venituri.

Cum făceau cei doi bani? Spectatorii pariau pe margine şi era acest comision de 10%, dar se plătesc şi taxe de intrare sau taxe de concesie, dacă se acceptă venirea cuiva care să vândă băuturi alcoolice.

"Cocoşii de luptă (gamecocks) primesc de obicei vitamine, droguri şi alte suplimente pentru a le creşte rezistenţa", mai scriu procurorii.

Activităţile principesei pornesc de pe 1 aprilie 2012, se continuă aproape lunar şi conţin atât prezentarea şi vânzarea de cocoşi de luptă, cât şi organizarea de evenimente.

Lui John Wesley Walker şi Irinei Walker le-au fost confiscate toate bunurile folosite în afacerea de pariuri pe lupte de cocoşi, inclusiv parcelele de pământ, casele şi zonele de luptă. Documentul a fost datat 21 mai 2013, dar a fost făcut public abia pe 14 august 2013.

Cei doi riscă cinci ani de închisoare şi amendă de până la 250.000 de dolari.

Puteţi vedea mai jos documentul oficial al americanilor. 

Referatul procurorilor din statul Oregon împotriva Principesei Irina


Citiţi şi: 

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, arestată pentru că organiza lupte ilegale de cocoşi

Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, au fost arestaţi în SUA, pe motiv că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din statul american Oregon.

Cine este Principesa Irina, arestată în SUA pentru organizarea de lupte ilegale cu cocoşi

Principesa Irina (60 de ani), a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, care a fost arestată joi de poliţiştii din SUA pentru organizarea de lupte ilegale cu cocoşi, s-a născut în februarie 1953 la Lausanne, în Elveţia. Ea locuieşte în statul Oregon din Statele Unite ale Americii, acolo unde şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii sale.


Casa Regală: Regele Mihai I, „profund întristat“ de arestarea Principesei Irina

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa.“, se arată într-un comunicat transmis de către Biroul de Presă al Casei Regale.

Monarhia, simbolul sub care s-a construit România modernă. Arbore genealogic

10 mai 1866. Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea în faţa Parlamentului următorul jurământ: „Jur de a fi credincios legilor ţării, de a păstra religiunea României precum şi întegritatea teritoriului ei, şi de a domni ca domn constituţional”. Cu aceste cuvinte, Carol devenea oficial domnitor al României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite