Victor Ponta s-a întâlnit cu Tony Blair înainte de plecarea în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit în această seară cu Tony Blair, fost prim-ministru britanic, potrivit postărilor realizate pe pagina de Facebook a oficialului român.

Cei doi au efectuat o plimbare împreună până la un restaurant, unde au luat apoi cina.

Fotografiile sunt postate sub titulatura „Întâlnire specială cu Tony Blair - 09.06.2013” iar la descriere apare „Din nou, la Bucuresti, dupa vizita din 2012.”

Premierul a arătat că a fost o oportunitate extraordinară să discute cu cineva care a deţinut timp de zece ani funcţia de premier.

„Pe piaţa forţei de muncă, a investiţiilor, trebuie să fim luaţi din ce în ce mai serios şi cred că eu nu sunt excesiv de optimist, sunt doar realist, şi cred că România poate să devină o Polonia a acestei zone“, a declarat premierul, după întâlnirea cu Blair.

„Am discutat cu un om care, chiar dacă nu mai este acum în funcţie, este extrem de conectat la tot ceea ce se întâmplă în America, în Europa, şi vă daţi seama, pentru mine, să întreb lucruri cu care mă confrunt în fiecare zi pe cineva care a stat zece ani într-o funcţie de prim-ministru, e o oportunitate extraordinară“, a completat preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Întrebat ce sfaturi are pentru România fostul premier britanic, Victor Ponta a arătat că, între acestea, cel referitor la faptul că trebuie să avem mai multă încredere în noi.

„Să avem mai multă încredere în noi, pentru că, într-adevăr, dacă noi nu avem încredere în Romania nici n-o să aibă alţii mai mult decât noi“, a afirmat premierul.

Tony Blair s-a mai aflat în România în martie 2012, când a susţinut o conferinţă pe tema „Viitorul Europei în noua ordine mondială“.

Întâlnirea vine după ce anul trecut Ponta declara că Tony Blair este un model al său în politică. Tot anul trecut, cei doi s-au mai întâlnit o dată.

Cei doi fac parte din aceeaşi familie politică, Blair conducând Partidul Laburist din Marea Britanie. Tony Blair a fost premier al Regatului Unit din 1997 până în 2007.

Discuţiile cu Tony Blair au loc înainte de vizita premierului în Germania, unde premierul român se va întâlni cu Angela Merkel. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite