Poliţia Română neagă că ar fi raportat utilizatorii care au criticat instituţia pe pagina de Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Română neagă informaţiile că ar fi raportat utilizatorii care au criticat instituţia pe Facebook.
Poliţia Română neagă informaţiile că ar fi raportat utilizatorii care au criticat instituţia pe Facebook.

Poliţia Română a negat miercuri că ar fi raportat la Facebook utilizatorii care au criticat instituţia pe pagina sa de Facebook: „deşi unele mesaje conţineau exprimări licenţioase am ales să respectăm dreptul la liberă exprimare”.

„Pe această pagină au fost primite, în ultimele zile, foarte multe recenzii şi comentarii negative. Vă asigurăm că nu am raportat pe nimeni pentru recenzia făcută. Conform regulilor platformei Facebook, oricine poate raporta un profil de utilizator. Recenziile făcute pe această pagină sunt publice şi orice utilizator de Facebook le poate raporta!

Deşi unele dintre mesajele care însoţeau recenziile şi comentariile cetăţenilor conţineau referiri politice sau exprimări licenţioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi nu le-am cenzurat, şters sau ascuns.

Pentru noi, siguranţa oamenilor rămâne prioritară, indiferent de recenzii, steluţe sau comentarii”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Anunţul autorităţilor vine după ce mulţi utilizatori au acuzat faptul că, la scurt timp după ce au revizuit negativ – cu o singură stea pagina oficială a Poliţiei Române, conturile lor de Facebook au fost blocate, cel mai probabil, prin introducere de parole random. „După ce am apreciat cu o stea reprezentanţa de stand up comedy de la sediul Poliţiei Române, m-am trezit cu un mesaj de la Facebook care mă atenţiona că au fost înregistrate activităţi suspecte asupra contului meu, motiv pentru care au fost nevoiţi să-l blocheze. A fost necesar să-mi schimb parola. Acelaşi lucru au păţit şi alţii care şi-au exprimat opinii similare, conform nenumăratelor mărturii apărute pe Facebook”, a scris unul dintre utilizatori. Efectiv nenumărate postări arătau comentariile negative lăsate pe pagina de Facebook a Poliţiei urmate de înştiinţarea că aceste conturi au fost blocate temporar din motive de secutitate. 

„Peste 5000 de cetateni au avut contul raportat de catre Politia Romana. Dupa ce si-au recuperat contul inapoi, au vazut ca Politia Romana, o institutie comunista care face politie politica intr-o democratie, a sters review-ul lasat de ei, iar daca incerci sa le mai lasi inca o data Review, nu mai poti. Pentru aceasta mizerie facuta de o institutie publica care nu este in stare sa rezolve 600.000 de cazuri care inca au autor necunoscut, 52.000 de persoane au lasat rating de 1 stea politiei romane, avand acum o medie deplorabila de 1.1 stele”, se arată într-un mesaj postat de comunitatea Corupţia Ucide

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite