O mie de oameni au ieşit în Piaţa Victoriei în a 14-a zi de protest. Aproximativ 200 de persoane la Palatul Cotroceni, pentru a noua zi consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au ieşit iar în stradă, în Piaţa Victoriei, pentru a 14-a zi la rând FOTO Inquam
Românii au ieşit iar în stradă, în Piaţa Victoriei, pentru a 14-a zi la rând FOTO Inquam

În Piaţa Victoriei s-au strâns în jur de o mie de persoane, în cea de a 14-a zi de proteste antiguvernamentale declanşate după adoptarea OUG privind modificarea codurilor penale. Aproximativ 200 de oameni - susţinători ai Guvernului Grindeanu - au protestat, pentru a noua zi consecutiv, în faţa Palatului Cotroceni, unde au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

În Piaţa Victoriei s-au adunat aproximativ 1.000 de oameni, în cea de a paisprezecea zi de proteste antiguvernamentale, pe un frig de minus 5 grade. La ora 21.00, manifestanţii au aprins lanternele telefoanelor şi au cântat imnul, iar după acest moment numărul protestatarilor s-a înjumătăţit.  

Manifestanţii strigă: „DNA să vină să vă ia“, „Jos Guvernul“, „Noaptea ca hoţii“, „Zi de zi aici vom fi“.

În jur de 300 de oameni au ieşit în stradă şi la Cluj, iar la Constanţa 50 de protestatari au scandat mesaje împotriva PSD-ului. „Cultura salvează România“, scrie pe o pancartă. Un alt mesaj sună aşa: „Fie vară, fie iarnă, până pleci noi stăm afară“. 

De asemenea, islandezii au anunţat o manifestaţie în faţa legislativului din Reykjavik în semn de solidaritate cu sutele de mii de români care au participat în ultimele două săptămâni la proteste antiguvernamentale masive atât în Bucureşti, cât şi în marile oraşe din România, transmite The Reykjavik Grapevine.

A noua zi de proteste din faţa Palatului Cotroceni s-a încheiat în jurul orei 21.00 Aproximativ 200 de oameni au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Manifestanţii, cu steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum "Jos DNA, Poliţia politică", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat" au huiduit şi au scandat ”Demisia”.

Duminică, Piaţa Victoriei a fost plină, în pofida frigului - minus 6 grade. În mulţime au fost împărţite coli A 4 în culorile roşu, galben şi albastru, iar la ora 21.00 oamenii au format un tricolor uman, luminând cu lanternele telefoanelor colile de hârtie în cele trei culori. La ora 21.00, când a fost format tricolorul uman, în Piaţa Victoriei s-au aflat peste 30.000 de oameni.

În cele 14 zile de proteste din Piaţa Victoriei, numărul record de manifestanţi a fost atins în urmă cu o săptămână, când peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite