Peste 100 de percheziţii în dosare penale privind infracţiuni economice, în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de percheziţii în dosare penale privind infracţiuni economice au fost desfăşurate de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române, fiind luate măsuri asiguratorii în valoare de aproape 8 milioane de lei. Peste 650.000 de ţigarete, 452 de kilograme de tutun şi 173 de litri de alcool de contrabandă au fost ridicate.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 10-16 martie, poliţiştii au făcut 110 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 58 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.

Astfel, în aceste dosare, faţă de 215 persoane s-a dispus continuarea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive faţă de 22 dintre acestea: şase au fost reţinute, două au fost arestate preventiv şi 14 au fost puse sub control judiciar.

De asemenea, au fost luate măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de aproape 8 milioane de lei, dintre care peste 840.000 de lei în numerar sau în cont bancar. Au mai fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 2 milioane de lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării şi 657.651 de ţigarete, 452 de kilograme de tutun şi 173 de litri de alcool.

Potrivit poliţiştilor, în 14 martie au fost făcute 12 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în Constanţa, într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul consultanţei şi a lucrărilor de construcţie. Persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli false, pentru a nu mai plăti taxe şi impozite.

Prejudiciul creat este de aproximativ 7 milioane de lei, iar pentru recuperarea lui a fost pus sechestru pe toate bunurile mobile şi imobile ale persoanelor cercetate.

De asemenea, a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de trei persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite