Personalul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă va instrui şase piloţi pentru superavionul SMURD Cessna Citation V

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă a fost desemnată, luni, prin Ordonanţă de urgenţă, operator al aeronavei Cessna Citation V seria 560-0200, aflată în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne. Avionul, care va fi folosit pentru desfăşurarea de misiuni SMURD, se va ridica de la sol pentru moment pentru pregătirea personalului aeronautic din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

„Guvernul României a adoptat astăzi o Ordonanţă de urgenţă prin care Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă a fost desemnată operator aerian al aeronavei Cessna Citation V seria 560-0200, aflată în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne. Operarea aeronavei se face în scopul pregătirii personalului aeronautic din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne pentru desfăşurarea de misiuni SMURD, în scopuri umanitare, salvare vieţi omeneşti, medico-sanitare, căutare/salvare victime accidente sau persoane aflate în stare de dificultate şi zboruri speciale (fiind incluse şi orice zboruri necesare menţinerii aero-navigabilităţii, zboruri tehnice şi cele necesare instruirii personalului alocat misiunilor efectuate cu această aeronavă)”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Desemnarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă ca operator al avionului s-a făcut prin derogare de la prevederile legale privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care Ministerul Afacerilor Interne este desemnat singurul operator aerian pentru serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare.

Până la finalizarea procesului de pregătire a celor şase piloţi şi a celor 12 persoane care vor face parte din personalul nenagivant tehnic din Inspectoratul General de Aviaţie, operatorul aeronavei va fi Şcoala Superioară de Aviaţie.

Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost desemnat operator al aeronavei

De asemenea, prin ordonanţa adoptată astăzi, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, prin Unitatea de Primiri Urgenţe – SMURD, a fost desemnat operator medical al aeronavei, pe durata operării acesteia de către Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Operatorul medical va fi responsabil cu asigurarea personalului de specialitate pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În prezent, structurile de aviaţie ale Ministerului Afacerilor Interne nu au posibilitatea să asigure pregătirea personalului aeronautic navigant şi nenavigant tehnic necesar operării aeronavei Cessna Citation V seria 560-0200, intrată în proprietatea MAI în baza unui contract de sponsorizare.

În ceea ce priveşte costurile cu operarea aeronavei, inclusiv cu înmatricularea şi introducerea aeronavei în certificatul de operator aerian al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, acestea se vor asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Separat de această aeronavă, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI are în operare avionul medical Piper Cheyenne III şi 19 elicoptere.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite