Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos îşi vor efectua pedepsele în regim închis de detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada de carantină pentru şapte din cei opt condamnaţi în dosarul „Transferurilor”, George Copos, Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Victor şi Giovani Becali, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, a expirat astăzi în timp ce în cazul lui Gigi Neţoiu expiră miercuri, urmând să le fie stabilit regimul de detenţie. Pentru trei dintre ei s-a stabilit un regim închis de detenţie.

UPDATE Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit în cazul a trei dintre condamnaţii din dosarul transferurilor - Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos - ca aceştia să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie.

Reprezentanţii penitenciarului au precizat că, deocamdată, nu s-a stabilit locul în care cei trei vor efectua în continuare pedeapsa.

"Nu există alte dispoziţii, deocamdată. Ei se află, în acest moment, în custodia penitenciarului Rahova", au precizat oficiali ai instituţiei.

Decizia Comisiei Penitenciarului Rahova a fost luată după ce lui Popescu, Copos şi Stoica le-a expirat perioada de carantină.

Prin urmare, în zilele următoare se vor întruni comisii care vor stabili unde vor fi încarceraţi aceştia.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid George Copos, fostul fotbalist Gheorghe Popescu şi managerul general al FC Steaua Mihai Stoica sunt încarceraţi la Penitenciarul Rahova, iar fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa Jean Pădureanu se află la Spitalul Penitenciarului Jilava, având probleme medicale. Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali sunt încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, în timp ce Gigi Neţoiu este la Penitenciarul Craiova.

„Cel mai probabil, comisia se va întruni săptămâna aceasta ori, cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, citat de Mediafax. 

Cristian Borcea şi fraţii Becali ar putea fi transferaţi la Slobozia sau Tulcea 

La Poarta Albă sunt încarceraţi Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali. Pentru că pedepsele primite de cei trei depăşesc în fiecare caz trei ani de închisoare, cel mai probabil regimul de detenţie pe care îl vor primi va fi unul închis, motiv pentru care nu vor mai putea rămâne la Penitenciarul Poarta Albă.

„Aici nu avem regim închis de detenţie, avem numai semideschis şi deschis. Din acest motiv nu ar putea să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă, trebuind să fie transferaţi la penitenciare cu regim închis”, a afirmat Botezan, care a precizat că cei trei ar putea fi transferaţi la penitenciare precum cele din Slobozia sau Tulcea.

Comisia de la Rahova se va reuni în termen de nouă zile 

Şi la Penitenciarul Rahova, în termen de nouă zile, se va întruni o comisie care va stabili unde îşi vor executa pedepsele Mihai Stoica, Gheorghe Popescu şi George Copos.

Cei trei vor fi încarceraţi cel mai probabil tot în regim închis, în condiţiile în care au fost condamnaţi la pedepse mai mari de trei ani. Cu toate acestea, în funcţie de mai mulţi factori care vor fi luaţi în calcul de membrii comisiei, aceştia ar putea să beneficieze de regim semideschis.

În cazul lui Gigi Neţoiu, care este încarcerat la Penitenciarul Craiova, perioada de carantină expiră miercuri întrucât acesta a fost adus în penitenciar cu o zi mai târziu decât ceilalţi condamnaţi, a declarat, marţi, Marian Gînjoveanu, purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie. El a precizat că, cel mai probabil, comisia din penitenciar se va întruni până la sfârşitul acestei săptămâni pentru a stabili regimul de detenţie în cazul lui Neţoiu.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu depăşesc 13 ani.

În schimb, regimul semideschis se aplică iniţial deţinuţilor condamnaţi la pedepse mai mari de un an, dar care nu depăşesc 3 ani.

Condamnările din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, pe 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători.

Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecată pe 21 martie. Instanţa a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, întrucât decizia din dosarul transferurilor de jucători nu a fost motivată.

Contestaţia lui Cristian Borcea a fost înregistrată pe 12 martie şi va fi judecată pe 28 martie. Şi avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus, pe 14 martie, la Curtea de Apel Bucureşti, contestaţii în anulare, care se vor judeca la 11 aprilie, în dosare separate.

Pe aceeaşi temă: 

Avocatul lui Jean Pădureanu: „Este foarte bolnav, voi cere întreruperea executării pedepsei”

Avocatul lui Jean Pădureanu, Ioan Cazacu, a declarat luni, că vrea să depună în instanţă o cerere de întrerupere a executării pedepsei primite în dosarul transferurilor de jucători de către fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, întrucât acesta este foarte bolnav.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca pe 4 aprilie contestaţia făcută de Mihai Stoica la decizia din dosarul „Transferurilor”

Mihai Stoica ar putea fi adus, pe 4 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti unde se va judeca contestaţia în anulare formulată de acesta împotriva condamnării primite în dosarul „Transferurilor”.

Contestaţia lui Mihai Stoica va fi soluţionată de Curtea de Apel Bucureşti. Ioan şi Victor Becali contestă şi ei sentinţa care i-a aruncat după gratii

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au stabilit luni ca cererea lui Mihai Stoica prin care solicită să se constate că intrarea în vigoare a Noului Cod Penal a dus la prescrierea faptelor pentru care a fost condamnat să fie soluţionată de Curtea de Apel Bucureşti. Au contestat sentinţa care i-a aruncat după gratii şi fraţii Ioan şi Victor Becali.

Scrisoarea lui Gică Popescu către români: Mă pregătesc pentru „cel mai greu meci al vieţii mele”

Gheorghe Popescu a făcut primele declaraţii de când a fost încarcerat. El a scris o scrisoare în care mulţumeşte pentru „gândurile bune” ale românilor. Fostul fotbalist, condamnat în dosarul „Transferurilor” la trei ani de închisoare, mai arată că aşteaptă motivarea deciziei instanţei pentru a stabili calea de urmat şi că se pregăteşte pentru „cel mai greu meci al vieţii”.

EXCLUSIV Europarlamentarul Sebastian Bodu dezvăluie cum a ajuns să-i prindă pe greii fotbalului

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu relatează în exclusivitate pentru „Adevărul“ cum a deschis dosarul în care nume grele din fotbalul românesc au fost trimise la închisoare. 

FOTO „Erare humanum est“. Motto-ul Penitenciarului Poarta Albă, noua casă a greilor din fotbal

Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa devine reşedinţa unor nume grele din fotbalul românesc. După Gigi Becali, verii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali, precum şi finul Cristian Borcea, vor să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă. Puşcăria situată la 23 kilometri de municipiul Constanţa are motto-ul „Erare humanum est“ - „A greşi este omeneşte“.

Dosarul „Transferurilor”. Impresarul Sică Puşcoci: „Eu i-am dat lui Mihai Stoica 150.000 de dolari pentru Arhire”

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie luni un nou termen în cazul rejudecării apelului din dosarul „Transferurilor” în care opt oameni din fotbalul românesc sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Nicolae Badea, Cosmin Contra, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu s-au prezentat în faţa magistraţilor pentru a fi audiaţi, după ce la termenul trecut instanţa a decis ca aceştia să fie aduşi de poliţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite