Percheziţii la unul dintre cei mai mari distribuitori de produse din carne din România. Prejudiciul creat în acest caz se ridică la peste 21 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
23 de persoane vor fi duse la audieri
23 de persoane vor fi duse la audieri

Peste 150 de poliţişti au făcut miercuri 53 de percheziţii la adrese din Capitală şi din şapte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani în care prejudiciul a fost estimat la peste 21 de milioane de lei. Surse judiciare au precizat că printre suspecţi se numără şi un distribuitor de carne care aduce marfă la Antrefrig.

UPDATE Compania Hame România a emis miercuri un comunicat de presă în care precizează că acţiunea de miercuri nu are nicio legătură cu marca acestora Antrefrig. 

„Pateul Antrefrig, deţinut de compania Hame România şi reprezentat în comunicare de porcuşorul albastru, deja celebru în reclamele TV şi comunităţile online, nu are nicio legătură cu controalele efectuate de autorităţi astăzi, 24 februarie 2016, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova. Nu există nicio asociere între marca noastră, ANTREFRIG, şi acest dosar. La mijloc este o confuzie cauzată de numele altor societăţi, înregistrate la Registrul Comerţului, nume care includ cuvântul ANTREFRIG”, potrivit comunicatului citat.

Potrivit anchetatorilor, bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Mai exact, în perioada 2011 – 2014, aceştia ar fi desfăşurat acte de comerţ intracomunitar cu produse din carne şi produse chimice, pe care le-ar fi comercializat în mod ilicit pe teritoriul României, către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăţi comerciale de tip „fantomă”.

Surse din Poliţiei au precizat că suspecţii ar fi distribuit şi vândut carne inclusiv către Antrefrig.

Prejudiciul creat în acest caz se ridică la peste 21 de milioane de lei.

Acţiunea procurorilor are loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova, urmând ca la finalul acţiunii să fie duse la audieri 23 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite