UPDATE Directorul executiv al Hotelului Marriott, pus sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Marriorr din Bucureşti
Hotelul Marriorr din Bucureşti

Kathrin Brettschneider, director financiar al firmei care administrează Hotelul Marriott, a fost pusă sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la peste 7,5 milioane de lei. În faţa procurorilor bucureşteni trebuia să ajungă şi directorul general al companiei, Gregor Aufhauser, însă acesta este plecat din ţară.

Procurorii au dispus o măsură mai blândă faţă de Kathrin Brettschneider, director finaniar al firmei care administrează Hotelul Marriott, deoarece aceasta este însărcinată, au declarat surse judiciare, citate de news.ro.

Brettschneider se va prezenta de două ori pe săptămână la poliţie în cadrul programului de control judiciar.

Cât despre Gregor Aufhauser, directorul general al companiei care administrează Hotelul Marriott, procurorii nu au luat încă o măsură, deoarece este plecat din ţară, au mai precizat sursele citate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au făcut joi percheziţii la sediile sociale al SC S. SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde au fost ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română, în perioada 2008 - 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere şi-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar.

Surse judiciare au precizat că societatea vizită este Hotelul Marriott din Bucureşti.

Prejudiciul creat a fost estimat la 7.581.113 lei,  provenit din diminuarea impozitul pe profit datorat bugetului de stat.

La acţiunea de joi au participat 12 ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite